Rămâi conectat

Politică Administrație

Un segment din DJ 107D din Vama Seacă, comuna Hopârta va fi modernizat: Investiție de peste 950.000 lei

Ziarul Unirea

Publicat

în

Un segment din DJ 107D din Vama Seacă, comuna Hopârta va fi modernizat: Investiție de peste 950.000 lei

Drumul Județean DJ 107D va fi modernizat pe tronsonul I Vama Seacă, comuna Hopârta, printr-o investiție de peste 950.000 lei.

Investiția ce urmează a fi realizată se află în România, Regiunea de dezvoltare Centru, județul Alba, în intravilanul Comunei HOPÂRTA, pe drumul județean DJ107D.

Obiectivul „MODERNIZARE DRUM JUDEȚEAN VAMA SEACĂ TRONSONUL I, COMUNA HOPÂRTA, JUDEȚUL ALBA” conține un tronson din drumul județean DJ 107D, în lungime totală de L=1,193km, de la km 0+000 la km 1+193 pe partea dreaptă, respectiv de la km 0+849 la km 0+980 pe partea stângă. Lucrările proiectate sunt în ampriza drumului județean, în afara părții carosabile și constau din creare de acostamente consolidate din beton, trotuare destinate circulației pietonale și sisteme de colectare și evacuare ape pluviale. Tronsonul analizat traversează localitatea Vama Seacă și începe de la intrarea in localitate.

În prezent traficul pietonal pe drumul județean DJ107D se realizează pe acostamentele drumului sau pe spațiul verde situat între șanțul existent și limita de proprietate, cu evitarea suprafețelor degradate.

Citește și: Modernizarea și digitalizarea serviciilor publice din primăria Cut, printr-o finanțare PNRR. Licitația de peste 1 milion de lei, lansată pe SEAP

Sistemul de captare şi evacuare a apelor de suprafață este deficitar pe întreaga lungime a tronsonului analizat. Nu este asigurată continuitatea șanțurilor pe întreaga lungime, existând atât tronsoane de șanțuri de pământ, dar și sectoare de drum unde acestea lipsesc sau nu mai prezintă secțiuni corespunzătoare de scurgere. De asemenea, majoritatea acceselor la proprietăți sunt deteriorate sau colmatate și nu asigură continuitatea scurgerii apelor în lungul drumului.

Acostamentele sunt înierbate și nu au panta corespunzătoare, astfel apa de pe partea carosabilă nu se scurge către șanțurile adiacente.

Nu exista spații destinate circulației pietonale.

În cadrul acestui proiect se vor realiza accesele la proprietăți, se va amenaja trotuar pietonal cu pavaj, se va consolida acostamentul și se vor îmbunătății condițiile de colectare și evacuare a apelor pluviale spre emisari siguri, pe

Tronsonul I al drumului județean DJ107D în lungime totală de 1193 m în intravilanul localității VAMA SEACĂ (de la km 0+000 la km 1+193 pe partea dreaptă, respectiv de la km 0+849 la km 0+980 pe partea stânga).

Prin realizarea investiției se vor asigura și următoarele aspecte :

-Asigurare siguranței în exploatare;
-Îmbunătățirea gradului de confort/siguranță al locuitorilor si locuințelor din zona drumului;
-Creșterea siguranței traficului pietonal;
-Îmbunătățirea aspectului localității pe tronsonul pe care se vor realiza lucrări, păstrând specificul lucrărilor executate pe alte tronsoane;
-Asigurarea accesului pietonal la obiectivele socio-culturale din localitate.

Impactul negativ previzionat în cazul nerealizării obiectivului de investiții:

-Aspectul inestetic al zonei;
-Scurgerea apelor pluviale defectuoasă;
-Sporirea riscului de accidente;
-Infrastructura rutieră necorespunzătoare reprezintă un punct slab în vederea dezvoltării socio-economice a localității, descurajând investițiile agenților economici și reducând totodată calitatea vieții.

Obiectivele preconizate a fi atinse prin realizarea investiției publice:

Prezenta documentație a fost elaborată la cererea Primăriei comunei Hopârta, în conformitate cu strategia locală de îmbunătățire a viabilității drumurilor și străzilor din comună şi a Planului urbanistic general (PUG) al comunei Hopârta, în scopul creșterii confortului și siguranței traficului pietonal și care să asigure:

-realizarea unui confort sporit;
-sporirea siguranței circulației pietonale;
-îmbunătățirea scurgerii și evacuării apelor pluviale din zona drumului județean DJ 107D;
-accesul la proprietățile adiacente drumului;

Valoarea investiției este de 953.156,46 lei, fără TVA.

Perioada în care se aproximează că se vor executa lucrările este 6 luni (perioada efectivă de execuție a lucrărilor).


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Mai multe străzi din cartierul Oarda de Sus vor fi reabilitate și modernizate: La ce valoare se ridică investiția și cât vor dura lucrările

Ziarul Unirea

Publicat

în

Mai multe străzi din cartierul Oarda de Sus vor fi reabilitate și modernizate: La ce valoare se ridică investiția și cât vor dura lucrările Agenția Națională pentru Protecția Mediului a anunțat că Primăria Alba Iulia a solicitat eliberarea acordului de mediu pentru executarea lucrărilor de reabilitare/modernizare pentru punerea în siguranță a tronsoanelor de stradă Tineretului, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean