Rămâi conectat

Politică Administrație

Investiție majoră în infrastructura de alimentare cu apă în comuna Vidra: Licitația de peste 9 milioane de lei lansată pe SEAP

Bera Larisa

Publicat

în

Investiție majoră în infrastructura de alimentare cu apă în comuna Vidra: Licitația de peste 9 milioane de lei lansată pe SEAP

Administrația comunei Vidra, din județul Alba, a lansat recent licitația pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice, care prevede implementarea proiectului „Alimentare cu apă potabilă”, destinat să îmbunătățească infrastructura de apă din localitate.

Citește și: Achiziție pentru modernizarea liniei de producție la Uzina Mecanica Cugir S.A.: Licitația de 5 milioane de lei lansată pe SEAP

Potrivit documentației, proiectul este finanțat printr-un contract de finanțare din Programul Național de Investiții Anghel Saligny și din bugetul local al Comunei Vidra, conform Hotărârii Consiliului Local privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici actualizați și a devizului general.

Proiectul urmărește să aducă multiple beneficii comunității, printre care:

-Asigurarea unui sistem de apă potabilă adecvat va contribui la creșterea standardelor de igienă pentru locuitori.
-Dezvoltarea infrastructurii minime necesare va sprijini economia locală și va îmbunătăți condițiile igienico-sanitare.
-Creșterea nivelului de trai.
-Reducerea poluării și protejarea resurselor de apă subterane și de suprafață.

Obiectivul principal al proiectului este de a crește capacitatea autorităților locale pentru implementarea și gestionarea rețelei de apă, conform cerințelor naționale și europene.

Lucrările vor include:

-Realizarea unei conducte de aducțiune din satul Incesti în comuna Vidra, având o lungime de 1.704,86 metri, din material PEID PE100 SDR17 DN110mm Pn10.
-Construirea unei stații de pompare pentru asigurarea presiunii necesare umplerii rezervorului de apă.
-Înființarea unei gospodării de apă, care va include un rezervor de 200 mc și o stație de clorinare pentru asigurarea concentrării corespunzătoare de clor.
-Instalarea unei rețele de distribuție în satele din comuna Vidra, având o lungime totală de 12.744,47 metri.
-Montarea a 200 de branșamente pentru gospodării.
-Construcția de anexe în rețeaua de distribuție, inclusiv cămine de vane, de golire, de aerisire, și hidranti pentru incendii conform standardelor SR EN 14384-2005.

Proiectul va utiliza tehnologii și materiale moderne pentru a asigura durabilitatea și eficiența rețelei de distribuție. Hidrantele de incendiu vor fi supraterane, cu sisteme de golire automate, și vor respecta standardele de calitate specificate.

Valoarea totală estimată este de 9,085,889,47 lei. Data limită la care se pot depune ofertele este 29.08.2024, ora 15:00.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comuna Vidra pregătește achiziția unui utilaj multifuncțional pentru  Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență. Licitația de peste 600.000 de lei lansată pe SEAP

Bera Larisa

Publicat

în

Comuna Vidra pregătește achiziția unui utilaj multifuncțional pentru  Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență. Licitația de peste 600.000 de lei lansată pe SEAP Administrația comunei Vidra, a lansat recent licitația, pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice care prevedere achiziția unui autogreder, un utilaj multifuncțional esențial pentru Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență (SVSU). Citește și: […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea