Rămâi conectat

Ştirea zilei

VIDEO | Cum se efectuează testele antidrog (drugtest): Explicațiile polițiștilor din Alba

Ziarul Unirea

Publicat

în

Cum se efectuează testele antidrog (drugtest): Explicațiile polițiștilor din Alba

Miercuri, 7 iulie 2024, începând cu ora 10.00, IPJ Alba a organizat în parcarea Carolina Mall, o acțiune de informare cu privire la ultimele modificări în domeniul legislației rutiere și prevenirea evenimentelor negative în trafic.

Printre altele, reprezentanții Serviciului Rutier au prezentat modul cum se efectuează procedura de drugtest sau testarea pentru droguri și substanțe interzise.

În primul rând, se scoate aparatul din cutie, fiind foarte important să fie pus pe un suport drept, să nu stea înclinat în timp ce se face testarea.

Citește și: Cod rutier 2024: Poliția va putea amenda șoferii pe baza filmărilor de pe camerele de bord. Ce condiții trebuie să îndeplinească filmările

Se pornește aparatul, iar dacă există suspiciunea că o persoană a consumat droguri sau substanțe interzise, se ia o dischetă, se desface în fața celui care urmează să fie testat.

eprubeta de asemenea se deschide în fața celui care va fi testat pentru a vedea că este sigilată: ”I-o dăm să o bage în gură 2-3 minute, până se face de culoarea albastră, iar apoi se introduce în aparat”, explică polițiștii.

YouTube video

Timp de 8 minute se face testarea pentru substanțele care sunt înregistrate în aparat. După ce se termină verificarea, dacă la una din cele 8 substanțe arată valoare pozitivă, persoana va fi însoțită la spital pentru recoltarea de probe, sânge și urină.

Dacă persoană depistată pozitiv refuză să meargă la spital, i se întocmește dosar penal pentru refuz de recoltare și de testarre la fața locului și i se reține permisul de conducere, eliberându-i-se dovada fără drept de conducere.

Dacă între timp, persoana se răzgândește, este prea târziu: ”Toată procedura se filmează, îl întrebăm o dată, de două ori, dacă nu este de acord nici cu testarea cu aparatul, nici la spital, i se face dosar pentru refuz de recoltare


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

ACCIDENT pe DN7: Un tânăr de 28 de ani, din Ungaria, s-a răsturnat cu motocicleta în afara carosabilului

Bera Larisa

Publicat

în

ACCIDENT pe DN7: Un tânăr de 28 de ani, din Ungaria, s-a răsturnat cu motocicleta în afara carosabilului Un accident a avut loc marți, 16 iulie, în jurul orei 13,45, pe DN 7. Un motociclist din Ungaria a pierdut controlul mopedului și s-a răsturnat în afara părții carosabile. Citește și: UPDATE| ACCIDENT cu pagube materiale […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea