Rămâi conectat

Ştirea zilei

Arsenie Boca, cunoscut ca și „Sfântul Ardealului”, canonizat în 2025: Viața marelui părinte

Ziarul Unirea

Publicat

în

Arsenie Boca, cunoscut ca și „Sfântul Ardealului”, canonizat în 2025: Viața marelui părinte

Arsenie Boca, cunoscut ca și „Sfântul Ardealului”, va fi canonizat în anul 2025, potrivit unei decizii recente a Bisericii Ortodoxe Române. Această veste marchează un moment semnificativ pentru creștinismul ortodox din România, fiind ultima etapă în procesul de recunoaștere a sfințeniei sale.

Canonizarea și evenimentul creștin major

Potrivit deciziei luate de Patriarhul Daniel al Bisericii Ortodoxe Române, canonizarea lui Arsenie Boca va avea loc în 2025. Acest an va fi denumit „Anul Mărturisitorilor”, marcând solemnitatea și importanța acestui act de recunoaștere spirituală.

Propunerea pentru canonizarea lui Arsenie Boca a fost făcută de către Sinodul Munteniei și Dobrogei, subliniind influența și spiritualitatea sa profundă în comunitatea ortodoxă. Împreună cu Arsenie Boca, au fost propuși și alți doi părinți pentru canonizare: părintele Constantin Sârbu și părintele Ilie Lăcătușu.

Viața marelui părinte Arsenie Boca

Viața lui Arsenie Boca a fost una plină de dedicare și rugăciune, fiind considerat unul dintre sfinții vremurilor moderne. Cu toate acestea, viața sa nu a fost lipsită de controverse. Născut în 1910 în județul Hunedoara, Arsenie Boca a fost supus criticilor și speculațiilor, inclusiv din partea fostei Securități.

Arsenie Boca a fost implicat în mai multe controverse legate de viața sa personală și afirmațiile sale. De-a lungul timpului, au apărut zvonuri și informații controversate despre presupusele sale legături cu Mișcarea Legionară și despre relația sa cu mama sa, de care s-ar fi îndepărtat după călugărie.

Profețiile lui Arsenie Boca

Pe lângă viața sa controversată, Arsenie Boca a fost cunoscut și pentru profețiile sale apocaliptice și pentru influența sa spirituală asupra credincioșilor. Cu toate acestea, aceste aspecte nu au diminuat devotamentul și rugăciunile aduse la mormântul său de mii de credincioși.

Canonizarea lui Arsenie Boca este un moment de reflecție și de recunoaștere pentru comunitatea ortodoxă românească.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

48 de ani de la primul 10 olimpic al gimnasticii. 18 iulie 1976, ziua în care Nadia Comăneci a intrat in istorie

Ziarul Unirea

Publicat

în

48 de ani de la primul 10 olimpic al gimnasticii. 18 iulie 1976, ziua în care Nadia Comăneci a intrat in istorie Pe 18 iulie 1976, în urmă cu 47 de ani, Nadia Comăneci intra în istoria sportului mondial şi devenea regina gimnasticii, obţinând primul 10 şi surprinzând o lume întreagă, dar şi tabela de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea