Rămâi conectat

Actualitate

PENSII 2024: A apărut documentul pe care îl așteaptă toți seniorii. Cum vor arăta deciziile de recalculare a pensiilor

Bogdan Ilea

Publicat

în

PENSII 2024: A apărut documentul pe care îl așteaptă toți seniorii. Cum vor arăta deciziile de recalculare a pensiilor

În Monitorul Oficial a fost publicat un ordin pentru aprobarea modelelor de decizie privind recalcularea pensiilor din sistemul public de pensii.

După cum se ştie, toate pensiile românilor vor fi recalculate până la data de 1 septembrie 2024. De la această dată românii vor avea noile pensii recalculate în care vor vedea exact punctele pe care le au. Vineri, 10 mai, a fost publicat în Monitorul Oficial Ordinul emis de Casa Naţională de Pensii Publice pentru aprobarea modelelor deciziilor privind recalcularea pensiilor din sistemul public de pensii.

Textul ordinului arată astfel:

Art. 1.- În vederea aplicării prevederilor art. 144 din Legea nr. 360/2023 privind sistemul public de pensii, se aprobă modelele deciziilor privind recalcularea pensiilor din sistemul public de pensii, prevăzute în anexele nr. 1-4 la prezentul ordin.

Citește și: PENSII 2024: Noile decizii de pensionare. Schimbări semnificative în sistemul de pensii

Art. 2. – Deciziile prevăzute la art. 1 se emit în două exemplare care cuprind în clar numele și prenumele directorului executiv sau, după caz, ale directorului executiv adjunct al Direcției stabiliri şi plăți prestații sau ale şefului casei locale, din care un exemplar va fi comunicat beneficiarului, iar cel de al doilea va fi arhivat la dosarul de pensie.

Art. 3. Semnarea deciziei de către directorul executiv adjunct al Direcţiei stabiliri şi plăți prestații sau de către șeful casei locale se face după obținerea delegării competenței aprobate de preşedintele Casei Naționale de Pensii Publice.

Art. 4. Direcțiile de specialitate din cadrul Casei Naționale de Pensii

Publice care au vizat prezentul ordin şi conducerea caselor teritoriale de pensii vor duce la îndeplinire prevederile prezentului ordin. Art. 5. Direcţia management resurse umane va asigura transmiterea prezentului ordin direcţiilor generale, direcţiilor și serviciilor de specialitate din cadrul Casei Naţionale de Pensii Publice, precum şi instituţiilor subordonate acesteia.

Art. 6. Anexele nr. 1-4 fac parte integrantă din prezentul ordin.

Art. 7. Prezentul ordin se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.

Modelul deciziei de recalculare a pensiei poate fi studiat aici.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Când vor fi interzise centralele de apartament în România: Noile sisteme de încălzire permise

Ziarul Unirea

Publicat

în

Când vor fi interzise centralele de apartament în România: Noile sisteme de încălzire permise Una din trei locuințe din România este încălzită prin centrale de apartament, dar acest lucru este pe cale să se schimbe radical, pentru că Guvernul lucrează la modificarea legii privind performanța energetică a clădirilor, urmând să interzică centralele de apartament care […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea