Rămâi conectat

Politică Administrație

Comunicat de presă | Claudiu Răcuci, senator PNL: Parlamentul European și Comisia Europeană susțin aderarea României la Schengen

Ziarul Unirea

Publicat

în

Comunicat de presă | Claudiu Răcuci, senator PNL: Parlamentul European și Comisia Europeană susțin aderarea României la Schengen

Senatorul PNL Claudiu Răcuci își dorește ca poziția fermă a Parlamentului European și a Comisiei Europene să conducă cât mai repede la deblocarea dosarului de aderare a României la Schengen:

”Pentru fiecare zi în care România nu este în Spațiul Schengen, economia noastră înregistrează pierderi financiare exorbitante. De asemenea, la mai bine de 12 ani de când am îndeplinit toate criteriile tehnice de aderare, românii continuă să aștepte la cozi interminabile și umilitoare pentru ieșirea sau intrarea în țară, fie în aeroporturi, fie în vămile rutiere, de parcă nu am fi membri ai Uniunii Europene.

Cozile kilometrice din vămi afectează puternic și firmele care activează astăzi în județul Alba, fie că sunt investitori străini, fie că sunt antreprenori români. Orice export care pleacă de la fabricile din județul Alba este întârziat cu zilele în vămi, iar toate camioanele care se blochează la frontiere înseamnă pierderi financiare, înseamnă pierderi de competitivitate și bani mai puțini la buget.

Rezoluția Parlamentul European votată în luna iulie și angajamentul președintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, ar trebui să conducă la deblocarea imediată a situației și, până la finalul anului, România să fie parte a Spațiului Schengen.

Este nedrept pentru fiecare român în parte să fim menținuți în afara Schengen fără motive, deși îndeplinim criteriile de 12 ani, iar, în același timp, să fim lăudați și dați drept exemplu pentru bunele practici în domeniul frontierelor, migrației și azilului și pentru sprijinul dat poporului ucrainean.”

Claudiu RĂCUCI
Senator PNL


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Echipamente digitale pentru școala gimnazială „Simion Lazăr” din Lunca Mureșului: Investiție de peste 90.000 de lei 

Bera Larisa

Publicat

în

Echipamente digitale pentru școala gimnazială „Simion Lazăr” din Lunca Mureșului: Investiție de peste 90.000 de lei Administrația comunei Lunca Mureșului, a scos licitația, pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice, care prevede modernizarea infrastructurii digitale a școlii gimnaziale „Simion Lazăr”.  Citește și: Modernizarea și reabilitarea energetică a dispensarului uman din comuna Șpring, printr-o finanțare PNRR. Licitația […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea