Rămâi conectat

Ştirea zilei

Ucigașul din Alba care a vrut să iasă din închisoare cu 8 ani mai devreme, rămâne închis: Ce au decis magistrații

Ziarul Unirea

Publicat

în

Ucigașul din Alba care a vrut să iasă din închisoare cu 8 ani mai devreme, rămâne închis: Ce au decis magistrații

Condamnat la pedeapsa de 20 de ani de închisoare pentru omor, un bărbat din Alba a fost foarte aproape de a fi liberat condiționat cu 8 ani mai devreme pentru „comportament ireproșabil“ în închisoare.

Judecătoria Aiud a admis în 26 iulie 2023 cererea acestuia de liberare condiționată din Penitenciarul Aiud, însă după ce Hotărârea a fost contestată de procuror, Tribunalul Alba a decis ca acesta să rămână încarcerat.

„Admite contestaţia formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Aiud împotriva sentinţei penale pronunţată de Judecătoria Aiud. Desfiinţează integral sentinţa contestată şi rejudecând: Respinge propunerea de liberare condiţionată din executarea pedepsei de 20 ani închisoare aplicată prin sentinţa penală pronunţată de Tribunalul Cluj, privind intimatul – condamnat A. D., …… deţinut în Penitenciarul Aiud ca neîntemeiată. Fixează termen de reiterare a cererii la data de 24.04.2024., se arată în soluția pe scurt a instanței.

Care a fost motivarea liberării condiționate

Pe parcursul perioadei de detenţie, acesta a avut un comportament ireproşabil – a fost recompensat de 59 de ori, nu a fost sancţionat disciplinar, şi a câştigat urmare a muncii prestate un număr de 610 zile considerate ca executate.

„Instanţa constată că situaţia petentului a fost discutată de comisia pentru liberare condiţionată la data de 26.01.2023, când s-a dispus amânarea pentru o perioadă de 6 luni avându-se în vedere natura infracţiunii şi restul mare rămas de executat. Sub acest aspect, instanţa constată că natura infracţiunii şi restul mare rămas de executat nu se află printre criteriile prevăzute de lege pentru a se putea dispune amânarea liberării. Cu toate acestea, în condiţiile în care petentul are antecedente penale, amânarea liberării pentru o perioadă de 6 luni dispusă de comisia pentru liberare condiţionată din cadrul penitenciarului în luna ianuarie 2023 se consideră a fi suficientă, restul criteriilor fiind îndeplinite: petentul condamnat a fost stăruitor în muncă, a fost disciplinat şi, în consecinţă, a dat dovezi temeinice de îndreptare”, se mai susține în expunderea magistratului de la Judecătoria Aiud.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO: O profesoară de la Colegiul Militar din Alba Iulia, „Omul Anului 2023” pe Statul Major al Forţelor Aeriene

Ziarul Unirea

Publicat

în

O profesoară de la Colegiul Militar din Alba Iulia, „Omul Anului 2023” pe Statul Major al Forţelor Aeriene Profesoara de limba engleză Cornelia Bratu a cucerit Premiul „Omul Anului 2023” pe Statul Major al Forţelor Aeriene, la secțiunea „Învăţământ, ştiinţă şi artă militară”, desfășurat în premieră la Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia, obținând […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea