Rămâi conectat

Ştirea zilei

Liceeni dependenţi de drogul numit… cultură

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

La Casa de Cultură a Studenţilor Alba Iulia s-a desfăşurat zilele trecute un spectacol cultural-artistic „Iubeşte viaţa!”, organizat în cadrul proiectului “Fii free!”. Proiectul a fost iniţiat de Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Sibiu (CPECA), în parteneriat cu CPECA Alba, Inspectoratul Şcolar Judeţean Sibiu şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Alba, reprezentate de 4 licee sibiene şi 3 licee albaiuliene. Este vorba despre Colegiul Naţional „Horea, Cloşca şi Crişan”, Liceul Sportiv Alba Iulia şi Colegiul Economic „D.P. Marţian”, dar în sala de spectacole am văzut şi elevi însoţiţi de profesori de la alte unităţi liceale din municipiu.
Scopul acestui proiect este de a le arăta tinerilor că îşi pot umple timpul liber în mod plăcut şi util, fără să apeleze la droguri, al căror consum are efecte deosebit de nocive. Din alocuţiunile adresate în deschidere de Claudiu Duşa, şeful CPECA Alba, respectiv de omologul său sibian, tinerii spectatori au aflat care este riscul consumului de droguri şi au fost informaţi despre serviciile pe care le oferă cele două centre antidrog, precum şi despre proiectul menţionat.
Pentru început, pe scenă au urcat 4 perechi de dansatori de la Colegiul Naţional “Samuel von Brukenthal” Sibiu, care au prezentat o suită de jocuri populare tradiţionale săseşti, în aplauzele spectatorilor. Programul artistic s-a încheiat cu piesa de teatru „Poftim: o şansă!”, susţinută de trupa Liceului Teoretic „Onisifor Ghibu” Sibiu, implicat în derularea proiectului. Urmează ca în viitorul apropiat şi liceenii albaiulieni să susţină un spectacol la Sibiu, în baza parteneriatului existent.
Robert GHERGU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO/VIDEO: Schitul Izvorul Poşaga, popas de rugăciune, într-un loc deosebit de pitoresc din judeţul Alba

Ziarul Unirea

Publicat

în

Schitul Izvorul Poşaga, popas de rugăciune, într-un loc deosebit de pitoresc din judeţul Alba Construit într-un loc deosebit de pitoresc, schitul Izvorul Poşaga este situat în comuna Poşaga, judeţul Alba, 43 km SV de Turda şi 50 km E de Câmpeni. În apropiere, curge pârăul „Valea Poşagăi” precum şi izvorul datorită căruia schitul este cunoscut, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea