Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

FOTO VIDEO: CSM Unirea Alba Iulia – Avântul Reghin 4-0 (1-0) | Indrei, triplă de senzație, „alb-negrii”, calificare în play-off și locul secund!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

CSM Unirea Alba Iulia a reușit o victorie de senzație, 4-0 (1-0), pe „Cetate”, în meciul decisiv pentru accederea în play-off!!! Darius Indrei și-a trecut în cont o triplă, reușitele din actul secund fiind de generic.

Alb-negrii” din Cetatea Marii Uniri au început excelent primăvara, cu două victorii clare, fără gol primit (7-0 golaveraj) și au urcat pe locul secund înaintea ultimei runde din sezonul regular, meci la Cugir, un derby „de Alba” cu miză doar pentru locurile de play-off.

După această rundă se știu toate echipele calificate în play-off: Corvinul Hunedoara, CSM Unirea Alba Iulia, Unirea Ungheni și Metalurgistul Cugir (ordinea din ierarhie).

Trupa lui Marcel Rusu a  izbutit minunea, după ce a început stagiunea cu 6 jocuri fără victorie și a urcat pe locul secund, bifând prima performanță notabilă în ultimii ani din fotbalul albaiulian.

*Marcel Rusu: „Este o calificare muncită”

„Este o calificare în play-off muncită, în urma pregătiri avute, încet au apărut rezultatele! Un nou meci cu multe goluri înscrise, dar și cu alte multe oportunități avute. O luăm pas cu pas, după meciul de la Cugir, așa cum am declarat, să vedem pe ce loc o să fim în play-off. Comparativ cu Avântul am avut jucători mai bine pregătiți și mai motivați. Darius Indrei este un jucător care în momentul în care se descătușează oricând poate juca mai sus„, a spus Marcel Rusu.

*1-0, MIN. 42: INDREI, scăpat singur în stânga a plasat pe lângă Bucin.

*2-0, MIN. 67: ROȘU, șut pe jos, în diagonală, din 14 metri, prima reușită în „alb-negru”

*3-0, MIN. 69: INDREI, eurogol, șut în vinclu, după ce a driblat 3 adversari

*4-0, 80: INDREI, iarăși o execuție de senzație, triplă, șut din afara careului, în vinclu

Indrei (56) a șutat din unghi, peste. Oaspeții rămân în inferioritate, Suciu eliminat în minutul 59. Raț (64) – intervenție de senzație în fața lui Chirlejan, scăpat singur. Mâlnă (67) – șut din întoarcere peste transversală

Puțină lume  la stadion la acest meci decisiv pentru intrarea în play-off, aproximativ 600 de spectatori. În formula gazdelor trei modificări, Harangozo, Domșa și Madangi – titulari în detrimentul lui P. Codrea, Sebaș și Agbomonyi.

Prima ocazie a fost a oaspeților, reluare alături Al. Ghiță (12). Replica vine de la Madanhi (15) – incursiune închieată cu un șut alături. Pătrundere periculoasă Șerbănați (34) – încheiată cu un șut din unghi, minge prinsă de Raț. După deschiderea scorului, V. Domșa (45) -șut scos de Bucin

Lovitura de începere a fost dată de „legenda” Ovidiu Maier, care a primit un tricou personalizat din partea lui Radu Urcan, directorul clubului. La meci au mai asistat și Remus Chivescu (component al echipei ce a promovat în 2003 în Divizia A) și internaționalul Gheorghe Grozav

După startul perfect de primăvară (3-0 la Ocna Mureș), “alb-negrii” au urcat în premieră pe podium și au bătălie pentru un loc în play-off, o partidă a cărei lovitură de start va fi data de legenda Ovidiu Maier. La adăpostul rezultatului din tur albaiulienilor le convine și remiza, dar au oportunitatea să ajungă pe locul secund (victorie, coroborată cu un pas greșit al Metalurgistului).

CSM Unirea: Raț – Harangozo, I. Grozav, Benkirat. E. Codrea – Mâlnă, C. Cristea/ cpt (75, Bordonado) – V. Domșa (46, Sebaș; 70, Dehelean), Fetița (70, Agbomonyi), Indrei – Madangi (46, Roșu); rezerve Iovicin, P. Codrea, Bârdea, Banienschi. Antrenor Marcel Rusu.

YouTube video

Avântul: Bucin (75, Raica) – Telcean, R. Suciu, S. Bucur,  F. Truță, Chirlejan (85, Sipoș), Șerbănați, M. Bucur, Ad. Murar (46, Panga), Bujor, Al. Ghiță; rezerve Raica, B. Oltean, D. Dan, Marinescu, D. Chirilă. Antrenor Vilmoș Stoica.

Arbitri An. Țiții (Sibiu), B. Vasile (Sibiu), C. Prodan (Cisnădie) Observatori E. Roșu (București), Al. Gherghe (Făgăraș)

Avertismente: E. Codrea (61), Sebaș (63), Indrei (73)/ Bujor (12), Șerbănați (15), Suciu (45 și 59) *Cartonaș roșu: Suciu (59)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: LPS Alba Iulia – locul secund la Campionatul Național Școlar de Înot, Andrea Zsebe și Matei Turuș – câte 4 medalii de aur!

Dan HENEGAR

Publicat

în

LPS Alba Iulia – locul secund la Campionatul Național Școlar de Înot, Andrea Zsebe și Matei Turuș – câte 4 medalii de aur! Rezultate excelente obținute de înotătorii de la Liceul cu Program Sportiv Alba Iulia la Campionatul Național Școlar de Înot. Cu 24 de medalii adjudecate și 311 puncte acumulate, echipa LPS Alba Iulia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea