Rămâi conectat

Ştirea zilei

Alte cinci contracte de finanțare au fost semnate prin PNRR, la Cugir: Proiecte în valoare de aproape 33.000.000 lei

Ziarul Unirea

Publicat

în

Alte cinci contracte de finanțare au fost semnate prin PNRR, la Cugir, însumând proiecte în valoare de aproape 33.000.000 lei.

În cursul zilei de ieri au fost semnate cinci contracte de finanțare nerambursabilă între orașul Cugir și Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației pentru realizarea unor investiții cu fonduri provenite din Programul Național de Redresare și Reziliență.

Potrivit primarului Adrian Teban, este vorba de proiecte în valoare de aproape 33.000.000 lei (fără TVA) prin care administrația locală își propune să reabiliteze și să eficientizeze mai multe clădiri publice. „Majoritatea contractelor semnate astăzi vizează obiective ce aparțin infrastructurii învățământului local și vin ca o completare la cele 6 proiecte cu fonduri europene pe care le avem în momentul de față în implementare. Așadar, avem șansa ca prin PNRR să reabilităm și clădirile celorlalte instituții care nu au fost eligibile prin POR și astfel să avem o rețea școlară modernizată în totalitate.”

Potrivit edilului, trei dintre contractele semnate astăzi sunt destinate eficientizării Liceului Teoretic „David Prodan”, precum și valorificării clădirilor ce-i apartin, iar altul se referă la reabilitarea căminului din cadrul Colegiului Tehnic I.D. Lăzărescu.

Cele cinci proiecte finanțate prin PNRR vor fi implementate pe parcursul a 24-25 luni și sunt următoarele:

-Creșterea eficienței energetice și gestionarea inteligentă a energiei în Liceul Teoretic „David Prodan”- 10.074.010 lei
-Dezvoltarea învățământului preuniversitar prin crearea unui campus multifuncțional la Liceului Teoretic ”David Prodan” Cugir (reabilitare corpul C5 – funcțiunea de atelier școală, corpul C6 -funcțiunea cămin elevi ;i corpul C7 – funcțiunea de cantină) – 11.234.979 lei
-Reabilitare sală de gimnastică a Liceului Teoretic ”David Prodan”-1.205.698 lei
-Reabilitare clădire cămin Colegiul „Ion D. Lăzărescu” Cugir- 5.729.032 lei
-Reabilitare energetică a clădirilor Primăriei Cugir-5.612.074 lei.

Reamintim că primul contract de finanțare prin PNRR al orașului Cugir fost semnat în luna decembrie 2022 și se referă la actualizarea PUG Cugir în format GIS.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO | Gest de umanitate la Alba Iulia: Recipiente cu apă pentru animalele străzii, amplasate de o femeie în fața magazinului unde lucrează. ”Și ele sunt suflete și au nevoie de apă”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Gest de umanitate la Alba Iulia: Recipiente cu apă pentru animalele străzii, amplasate de o femeie în fața magazinului unde lucrează. ”Și ele sunt suflete și au nevoie de apă” Și animalele suferă cumplit în perioada de caniculă și nu sunt afectate de temperatuirle sufocante de afară, nu doar oamenii. Pe Bulevardul Transilvaniei din Alba […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea