Rămâi conectat

Curier Județean

Daniel Zdrânc, precizări privind creșterea tarifelor la apă-canal: „Prin lege s-a stabilit perioada și modul în care se elaborează strategia de tarifare”

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

Daniel Zdrânc, precizări privind creșterea tarifelor la apă-canal: „Prin lege s-a stabilit perioada și modul în care se elaborează strategia de tarifare”

Problema creșterii tarifelor la apă-canal este o problemă care afectează toți cetățenii, având în vedere că majorarea nu este deloc una nesemnificativă. Daniel Zdrânc, membru al PSD Alba, a adus câteva precizări privind această nouă tarifare.

La sfârșitul anului 2021 legea 241/2006 a serviciului de alimentare cu apă și canalizare a fost modificată prin ordonanța de urgență 144/30.12.2021.
Conform jaloanelor asumate de țara noastră prin PNRR, așa cum se poate vedea mai jos, modificările au vizat asigurarea unui nou cadru legislativ pentru reglementarea economică a sectorului de apa și apă uzată.
Conform jalonului devenea obligatorie implementarea principiului privind un nivel minim pentru indicele de suportabilitate prin stabilirea unui nivel de 2.5%.
Astfel art.36 din legea 241 a fost modificat prin OUG și s-a stabilit un nivel minim de 2.5% a ratei de suportabilitate pentru utilizatorii casnici.

Tot prin lege s-a stabilit perioada și modul în care se elaborează strategia de tarifare și planul de afaceri de către Operatori în cooperare cu autoritățile publice locale( primării, CJ) și ADI ( asociația de dezvoltare intercomunitară).

ANRSC (Autoritatea Națională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilități Publice) a fost desemnată prin lege să implementeze la nivel national aceste modificări legislative!
Subliniez – strategia de tarifare este elaborată de asociația de dezvoltare intercomunitară( ADI) ca reprezentant al primăriilor și de operator!
ANRSC avizează această strategie cu respectarea întocmai a legii, fără a adăuga altceva decât ce scrie în lege.
Polemica politicianistă din spațiul public referitoare la majorarea tarifelor la apă și canalizare ca fiind impuse de ANRSC, nu își are rostul.

Așa cum am arătat mai sus, cât am putut de simplu, conform jaloanelor din PNRR a fost modificată legea, ANRSC nefăcând altceva decât să respecte și să aplice noile prevederi legale.” a declarat Daniel Zdrânc pe pagina sa oficială de pe o rețea de socializare.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

VIDEO | Diana Șoșoacă dată afară din plenul Parlamentului European: A întrerupt de 3 ori ședința

Bera Larisa

Publicat

în

VIDEO | Diana Șoșoacă dată afară din plenul Parlamentului European: A întrerupt de 3 ori ședința Eurodeputata Diana Iovanovici-Şoşoacă a fost evacuată joi, 18 iulie 2024, din sala de plen a Parlamentului European, după ce a întrerupt ședința de 3 ori. Citește și: Răsturnare spectaculoasă de situație la alegerile europarlamentare 2024: Partidul lui Șoșoacă, aproape […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea