Rămâi conectat

Curier Județean

Cum s-a trezit o femeie din Alba fără card și cu bani lipsă: Ce pedeapsă a primit bărbatul care a făcut cumpărături pe banii ei

Ziarul Unirea

Publicat

în

Cum s-a trezit o femeie din Alba fără card și cu bani lipsă: Ce pedeapsă a primit bărbatul care a făcut cumpărături pe banii ei

Un bărbat din Alba a fost condamnat de magistrații Judecătoriei Alba Iulia la pedeapsa de un an şi 6 luni de închisoare, cu suspendare, pentru săvârşirea infracţiunii de efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos.

În actul de sesizare s-a arătat, în esență, că în data de 15.04.2022, în jurul orelor 17:00, pe raza oraşului Zlatna, inculpatul şi-a însuşit cardul bancar emis de ING BANK, aparţinând persoanei vătămate şi a efectuat un număr de cinci operaţiuni de plată prin folosirea fără drept a cardului persoanei vătămate, pentru achitarea contravalorii unor produse, cauzând persoanei vătămate un prejudiciu în valoare totală de 297 lei.

La termenul de judecată din data de 08.12.2022, părţile au arătat că doresc să se împace cu privire la infracţiunea de însuşire a bunului găsit sau ajuns din eroare la făptuitor, drept urmare în ce privește această infracțiune procestul penal a încetat.

Astfel, din declaraţia persoanei vătămate reiese că în data de 15.04.2022, în jurul orelor 17:00, s-a deplasat pe raza oraşului Zlatna, la un ATM de unde a retras suma de 900 lei folosind cardul bancar emis de ING BANK, după care s-a deplasat la un magazin, unde a efectuat unele cumpărături, însă în momentul în care a intenţiont să achite contravaloarea acestora, folosind cardul bancar, a constatat lipsa acestuia. Când a ajuns la domiciliu, a observat faptul că primise pe telefonul mobil mai multe mesaje de tip sms, prin care era încunoştiinţată despre realizarea unui număr de 5 operaţiuni de plată cu cardul său bancar, astfel că şi-a dat seama că cineva îi găsise cardul pierdut şi îl folosise pentru a efectua acele plăţi, în valoare nominală de până la 100 lei fiecare, astfel că nu era necesară tastarea codului PIN aferent cardului.

Ulterior, persoana vătămată a solicitat telefonic reprezentantului unităţii bancare anularea cardului bancar.

Inculpatul a recunoscut comiterea faptei de efectuare de operaţiuni financiare în mod fraudulos şi s-a împăcat cu persoana vătămată sub aspectul săvârşirii infracţiunii de însuşire a bunului găsit sau ajuns din eroare la făptuitor.

Sentința nu este definitivă, putând fi atacată cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

PENSII 2024 | LISTĂ: Veniturile nepermanente luate în considerare la recalcularea pensiilor

Bera Larisa

Publicat

în

PENSII 2024 | LISTĂ: Veniturile nepermanente luate în considerare la recalcularea pensiilor Pe măsură ce pensionarii din România așteaptă cu interes detalii despre recalcularea pensiilor și eventualele creșteri, Casa Națională de Pensii Publice oferă informații importante despre veniturile nepermanente incluse în acest proces. Citește și: Noua lege a Arhivelor Naționale adoptată tacit: Casa Națională de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea