Rămâi conectat

Actualitate

Calculatorul care prezice riscul de a face boli cardiovasculare. Care este vârsta inimii tale?

Ziarul Unirea

Publicat

în

URS Construct

Calculatorul care prezice riscul de a face boli cardiovasculare. Care este vârsta inimii tale?

Scopul acestui calculator este de a informa oamenii cu cunoștințele necesare pentru a trăi un stil de viață mai sănătos.

Cât de veche este inima TA? În timp ce GPS-ului i se spune că oricine dorește statine le poate obține în încercarea de a preveni mii de atacuri de cord și accidente vasculare cerebrale, ia testul NHS care calculează riscul de a fi lovit în jos, scrie Daily Mail.

Testul poate fi făcut AICI

Testul va prescrie statine oricui le dorește, sub noi îndrumări menite să prevină mii de atacuri de cord și accidente vasculare cerebrale, a fost dezvăluit ieri.

Câinii de supraveghere a medicamentelor NHS au redus în mod eficient criteriile de eligibilitate pentru pastilele de salvare a vieții după ce o revizuire majoră a concluzionat că acestea sunt sigure și rareori provoacă efecte secundare.

Până în prezent, medicii au fost informați să ofere medicamentele numai pacienților cu un risc de 10% sau mai mare de a suferi un atac de cord sau accident vascular cerebral în decurs de un deceniu.

Prezinţi risc de boală?

NHS are un test online gratuit de două minute, care vă poate ajuta să vă salvați viața. Testul este pentru adulți cu vârsta cuprinsă între 30 și 95 de ani. Acesta verifică modul în care „vârsta inimii” se măsoară în raport cu vârsta reală.

Instrumentul ajută oamenii să prezică vârsta la care sunt susceptibili să dezvolte boli de inimă în următorii 10 ani, după ce au luat în considerare informații simple despre stilul de viață, inclusiv înălțimea și greutatea.

Aceasta vine după ce Institutul Național pentru Sănătate și Excelență în îngrijire (Nice) și-a actualizat de curând orientările privind statinele.

Un studiu de referință de anul trecut a arătat că statinele au fost învinuite în mod greșit pentru durerile musculare, care sunt într-adevăr un simptom al vârstei înaintate.

Cercetătorii de la Universitatea Oxford au arătat „în mod clar” că avertismentele cu privire la potențialul efect secundar sunt nefondate și că plângerile oamenilor sunt în mare parte rezultatul îmbătrânirii sau a faptului că sunt prea activi.

Studiul „Gold Standard”, publicat în The Lancet, a implicat 155.000 de pacienți și a constatat un risc aproape identic de durere musculară la persoanele care nu iau statine.

Statinele reduc riscul de boală

Nice a declarat că „dovezile sunt clare”, că statinele sunt o „alegere potrivită” pentru persoanele care doresc să-și reducă riscul de boală.

Sir Chris Whitty, directorul medical al Marii Britanii, a avertizat recent că mii de persoane de vârstă mijlocie mor din cauza afecțiunilor cardiace, deoarece nu au primit statine sau medicamente pentru tensiunea arterială în timpul pandemiei.

Bolile de inimă, care includ atacuri de cord și accidente vasculare cerebrale, ucid mai mulți oameni din întreaga lume decât orice altă boală.

Organizația Mondială a Sănătății estimează că 18 milioane de persoane sunt ucise de această boală în fiecare an, reprezentând peste 30% din totalul deceselor la nivel mondial.

În Marea Britanie, bolile cardiovasculare sunt responsabile pentru un sfert din toate decesele,adică aproximativ 160.000 de decese în fiecare an.

Aceasta este o medie de 460 de decese în fiecare zi sau, mai șocant, unul la fiecare trei minute.

British Heart Foundation estimează că peste șapte milioane de oameni trăiesc în prezent cu boli cardiovasculare în Marea Britanie.

La fiecare 34 de secunde moare o persoană care suferă de boli cardiovasculare

În Statele Unite, bolile cardiovasculare contribuie la fiecare unul din cinci decese – sau în jur de 697.000 – în fiecare an, centrele pentru controlul și prevenirea bolilor aproximează, de asemenea.

Se crede că o persoană moare la fiecare 34 secunde din cauza bolii.

Între 2017 și 2018, s-a estimat, de asemenea, că a costat țara în jur de 229 miliarde de dolari, mai scrie Daily Mail.

Utilizatorii sunt rugați să introducă detalii de bază, inclusiv vârsta, înălțimea, etnia, greutatea și codul poștal.

De asemenea, ia în considerare tensiunea arterială, dacă este cunoscută, nivelul colesterolului și dacă au avut vreodată nevoie de medicamente pentru hipertensiune arterială.

Pe lângă rezultate, calculatorul NHS oferă, de asemenea, sfaturi de sănătate despre tensiunea arterială, colesterol și greutate, pe baza datelor furnizate.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Care este cea mai sigură mașină din 2024? Surpriza de pe locul UNU din topul celor mai vândute mașini din lume

Unirea Ziarul

Publicat

în

Care este cea mai sigură mașină din 2024? Surpriza de pe locul UNU din topul celor mai vândute mașini din lume Euro NCAP a dezvăluit, în urma unor teste amănunţite, care este cea mai sigură maşină a anului 2024. Rezultatul este o surpriză uriaşă pentru şoferii din întreaga lume, mai ales că Volvo nu este […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Copyright © 2004 - 2025 Ziarul Unirea