Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Curier Județean

FOTO| Fluturașii de la Grădinița cu program prelungit Nr. 9 din Alba Iulia au început și ei pregătirile pentru Ziua Națională a României

Ziarul Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

În curând sărbătorim Ziua Națională României și pentru că 1 Decembrie este o zi importantă pentru noi, copiii învață de mici respectul pentru țara lor.

Fluturașii drăgălașii, cei mai mititei de la Grădinița cu program prelungit Nr. 9 din Alba Iulia au început și ei pregătirile pentru Ziua Națională.

Citește și: 1 DECEMBRIE 2022, la Alba Iulia. PROGRAMUL manifestărilor organizate de primărie și CJ, în Capitala Marii Uniri, de Ziua Națională a României

Prichindeii au îmbrăcat straie de sărbătoare și au aflat despre cum sărbătoreau bunicii și străbunicii Ziua Națională a României.

În cadrul proiect tematic ”Țara mea/ Românași și româncuțe”, cei mici au aflat de asemenea despre semnificaţia istorică a zilei de 1 Decembrie, Ziua Națională a României, dar și despre simbolurile și frumusețile României! Copiii au pictat, au construit, dar totodată s-au jucat și distrat învățând lucruri noi!

CITEȘTE ȘI: PARADA MILITARĂ de 1 Decembrie 2022, ZIUA NAȚIONALĂ, la Alba Iulia: Militari, mașini și tehnică de luptă. Spațiul aerian, survolat de avioane de vânătoare și elicoptere de luptă

„La centrul tematic am amenajat cu copilașii un colț cu obiecte artizanale: vase de lut, linguri de lemn, cofițe, ramă de țesut, lepede, ștergare, costume populare din zona noastră, fluieră. Le-am observat și le-am numit. Am discutat despre utilitatea lor. Au sortat jucării după criteriul culoare: roșu, galben și albastru. Am observat steagul României și l-au pictat cu palmele, învățând cuvinte noi: drapel, tricolor.

Am îmbracat costume populare și am cântat cântecele din folclorul copiilor. Am discutat despre faptul că în curând îi vom cânta ” La mulți ani!” țării noastre, care se numește România! Copilașii au 3 anișori și sunt la grupa mică!”, a transmis educatoarea piticilor.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO: ACCIDENT rutier în Alba Iulia, pe strada Detunata. Două mașini s-au lovit

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: ACCIDENT rutier în Alba Iulia, pe strada Detunata. Două mașini s-au lovit Un accident rutier a avut loc în Alba Iulia, pe strada Detunata, 19 mai, în jurul orei 17:30, după ce două mașini s-au lovit. Pompierii intervin cu două autospeciale. Citește și: Accident rutier grav la Blaj. O persoană a rămas incarcerată după […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea