Rămâi conectat
Nicolae Ciucă - 2024

Actualitate

Impozite URIAȘE pe locuințe: Senatorii au votat modificarea Codului Fiscal

Ziarul Unirea

Publicat

în

PSD - Alegeri Prezidențiale 2024

Impozite URIAȘE pe locuințe: Senatorii au votat modificarea Codului Fiscal

În cursul zilei de miercuri, 12 octombrie, modificările la Ordonanța 16/2022 prin care grila de impozitare pentru clădirile rezidenţiale aflate în proprietatea persoanelor fizice a fost majorată cu până la 50%, au fost adoptate de senatori, cu 67 de voturi pentru și 37 împotrivă. Votul din Senat are loc în contextul în care primarii și-au exprimat dezacordul pentru majorare.

Chiar dacă cota de impozitare s-a majorat, marja în care se pot stabili impozitele locale pe teren şi imobile a rămas aceeaşi, 0,08 – 0,2, transmite news.ro. Senatorii au votat miercuri OG 16/2022 pentru modificarea Codului fiscal, iar în afară de majorarea cu 50% a bazei de impozitare pentru clădirile rezidențiale, proiectul de act normativ mai prevede abrogarea unor acte normative şi alte măsuri financiar-fiscale.

Senatorii au menţinut textul din Codul Fiscal în privinţa cotelor de impozitare, care sunt cuprinse intre 0,08 şi 0,2%, însă au modificat valoarea impozabilă a imobilelor, care se va calcula în funcţie de materialele din care sunt construite.

Sursa: stirileprotv.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Prognoza meteo pentru iarna 2024-2025: Cum va fi VREMEA de Crăciun și Revelion

Bera Larisa

Publicat

în

Prognoza meteo pentru iarna 2024-2025: Cum va fi VREMEA de Crăciun și Revelion Prognoza meteo pentru perioada sărbătorilor de iarnă a fost actualizată de specialiștii Accuwheater. Anul acesta, zăpada și temperaturile scăzute, nu vor lipsi, spun meteorologii. Citește și: Cum va fi VREMEA până în 20 octombrie 2024, în Transilvania și la munte: Urmează temperaturi […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea