Rămâi conectat

Actualitate

Platforma TikTok ar fi fost spartă de hackeri. Date despre peste 2 miliarde de utilizatori ar fi fost publicate pe un forum

Ziarul Unirea

Publicat

în

Platforma TikTok ar fi fost spartă de hackeri. Date despre peste 2 miliarde de utilizatori ar fi fost publicate pe un forum

Reprezentanți ai platformei TikTok infirmă faptul că ar fi fost victima hackerilor, după ce o grupare a publicat pe un forum o cantitate mare de date care spun că ar fi fost obținut de pe un server al companiei.

Un grup de hackeri care se intitulează „AgainstTheWest” a publicat 790GB de date pe un forum susţinând că au în posesie peste 2 miliarde de înregistrări care conţin date ale utilizatorilor, informaţii statistice şi chiar cod care aparţine TikTok, informează News.ro.

Compania chineză, pe altă parte, neagă informaţia. După o investigaţie internă, nu ar fi fost găsite dovezi ale vreunei breşe.

Purtătorul de cuvânt Maureen Shanahan spune că datele publicate de hackeri sunt, în fapt, publice, şi că acestea nu au fost obţine ca urmare a compromiterii infrastructurii companiei.

De asemenea, oficialii companiei spun că datele utilizatorilor sunt în siguranţă şi că aceştia nu trebuie să ia măsuri speciale de securitate.

Experţii care au analizat datele par să dea dreptate companiei chineze. Aceştia spun că aparţin într-adevăr TikTok, însă, sunt date disponibile public, cel mai probabil rezultate în urma unor teste.

Aceiaşi hackeri pretind că au pătruns şi în infrastructura WeChat, de unde au furat informaţii. WeChat nu a răspuns încă acuzaţiilor, iar experţii nu au putut confirma atacul.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Când vor fi interzise centralele de apartament în România: Noile sisteme de încălzire permise

Ziarul Unirea

Publicat

în

Când vor fi interzise centralele de apartament în România: Noile sisteme de încălzire permise Una din trei locuințe din România este încălzită prin centrale de apartament, dar acest lucru este pe cale să se schimbe radical, pentru că Guvernul lucrează la modificarea legii privind performanța energetică a clădirilor, urmând să interzică centralele de apartament care […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea