Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

FOTO| EROARE MAJORĂ la Evaluarea Națională 2022: Un elev a primit 2,80 la Română, iar după contestație nota a ajuns la 8,70

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

EROARE MAJORĂ la Evaluarea Națională 2022: Un elev a primit 2,80 la Română, iar după contestație nota a ajuns la 8,70

Un elev al Școlii Gimnaziale Hidișelu de Sus, din Județul Bihor, a avut nota 2,8 la Limba și literatura română la Evaluarea Națională 2022. Acesta a contestat nota și a primit final 8,70, o diferență de 5,9 puncte. Ministrul Educației a spus despre acest caz că este cea mai mare diferență înregistrată în această sesiune.

„În momentul în care te pui în postura elevului care știe că a făcut de 8,70 și vede rezultatul 2,80 este dramatic, de aceea suntem datori să facem tot posibilul pentru a evita astfel de situații”, a declarat Sorin Cîmpeanu la finalul ședinței de Guvern de joi, într-un briefing de presă.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

„Abordarea cea mai eficientă este aceea a susținerii digitalizării în educație, evaluării digitale. Mai grave mi se pare acele erori în evaluare, sau cel puțin la fel de grave”, a mai spus ministrul.

Oficialul a explicat că ar fi vorba despre o eroare la copierea notei din borderoul de corectare în aplicația informatică de centralizare a notelor. Cîmpeanu a spus că a mai fost o situație asemănătoare, dar acolo a fost problema la corectură, într-o lucrare din Prahova, care a fost depunctată cu 3,75 de puncte la evaluarea inițială făcută într-un centru din Buzău.

„Situații de genul celor ale elevului din Bihor cu diferență de 5,9 puncte, aceasta fost cea mai mare diferență, de la 2,80 la 8,70. Greșeala a fost la nivelul transcrierii de pe borderou și este încă un motiv pentru evaluarea digitalizată când profesorii completează direct în fișierul informatic notele acordate.

Am avut și o diferență de 3,75 puncte în jud. Prahova, a fost corectată în Buzău acea lucrare, tot la limba și literatura română. Aceste lucruri au putut să fie corectate, dar pentru a nu mai apărea astfel de situații este nevoie de generalizarea evaluării digitalizate”, a declarat Cîmpeanu la Guvern.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Momentul IMPACTULUI dintre cele două mașini din accidentul de la Alba Iulia, surpins de o cameră de bord

Ziarul Unirea

Publicat

în

Momentul IMPACTULUI dintre cele două mașini din accidentul de la Alba Iulia, surpins de o cameră de bord Accidentul de miercuri seara, petrecut în Alba Iulia, a fost filmat cu o cameră de bord de un alt participant la trafic. Impactul dintre cele două mașini a dus la rănirea a trei persoane, 2 adulți și […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea