Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

FOTO| Reprezentanții ai 22 de DSVSA-uri din zona centru, sud, nord și vest a țării prezenți în Alba pentru o instruire privind efectuarea controalelor oficiale în domeniul igienei și siguranței alimentelor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Reprezentanții ai 22 de DSVSA-uri din zona centru, sud, nord și vest a țării prezenți în Alba pentru o instruire privind efectuarea controalelor oficiale în domeniul igienei și siguranței alimentelor

În perioada 11-13 mai Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a organizat, în județul Alba, o instruire cu tema ”Instrucțiuni privind desfășurarea controalelor oficiale și a altor activități oficiale în domeniul siguranței alimentelor”, la care au participat reprezentanți ai 22 de Direcții Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) din zona centru, sud, nord și vest a țării.

Cu ocazia instruirii au fost efectuate vizite de lucru la unități de industrie alimentară din domeniile procesării laptelui și tranșare a cărnii. Au fost prezentate aspecte practice privind cerințele de sănătate și de igienă pentru producerea laptelui crud, recepția, stocarea și procesarea laptelui materie primă. De asemenea, au fost expuse noțiuni privind cerințele microbiologice ale alimentelor, cerințele privind efectuarea inspecțiilor post-mortem la bovine și porcine. Totodată, s-a vorbit despre controalele oficiale, riscurile și măsurile care trebuie luate de către autoritățile competente în cazul încălcării cerințelor privind carnea proaspătă.

Alte puncte importante de pe agenda instruirii au vizat: prezentarea procedurilor de înregistrare a producătorilor care intenționează să deruleze exporturi de produse alimentare în China; actualizarea cerințelor privind efectuarea inspecțiilor post-mortem la ungulatele domestice; efectuarea controalelor oficiale pe întregul lanț de producție a laptelui crud; implementarea sistemului HACCP la nivelul unităților din sectorul alimentar.

Din partea ANSVSA, la instruire, a participat o echipă condusă de către dr. Cristian Ioan Duicu – director general al Direcției Generale Siguranța Alimentelor și formată din specialiști în domeniu. Au fost prezenți reprezentanți ai 22 de DSVSA județene, după cum urmează: Alba, Arad, Bihor, Bistrița-Năsăud, Brașov, Caraș-Severin, Cluj, Covasna, Dolj, Gorj, Harghita, Hunedoara, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Olt, Satu Mare, Sălaj, Sibiu, Timiș, Vâlcea și București.

Instruirea a fost organizată pentru asigurarea pregătirii profesionale continue a specialiștilor din cadrul Direcțiilor Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor cu atribuții privind efectuarea controalelor oficiale în domeniul igienei, siguranței alimentelor și sănătății publice, în contextul noilor Regulamente delegate și de punere în aplicare a prevederilor Regulamentului (UE) 2017/625 privind organizarea controalelor oficiale.

Feedback-ul primit de directorul DSVSA Alba, dr. Vasile Spînu, în urma derulării instruirilor teoretice și practice, a fost unul pozitiv. Colegii din țară au apreciat utile, din punct de vedere profesional, activitățile desfășurate. Județul nostru este, de altfel, unul dintre cele mai bine dezvoltate județe pe sectorul industriei alimentare.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Tradiţii şi obiceiuri de 1 Mai – Ziua Internaţională a Muncii. Cum a ajuns această zi liberă

Ziarul Unirea

Publicat

în

Obiceiuri și tradiții de 1 Mai – Ziua Internaţională a Muncii • Semnificația zilei de 1 Mai și scurte repere istorice. În anul 1889, Congresul Internaționalei Socialiste a decretat ziua de 1 mai ca Ziua Internațională a Muncii, în memoria victimelor grevei generale din Chicago, ziua fiind comemorată prin manifestații muncitorești. Cu timpul, 1 mai a devenit sărbătoarea muncii în majoritatea țărilor […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea