În aprilie primii pași concreți pentru ca AFC Unirea 1924 să treacă la CSM Unirea Alba Iulia
Conform celor declarate de primarul Gabriel Pleșa, în cursul lunii aprilie vor fi primii pași concreți în vederea preluării divizionarei terțe AFC Unirea 1924 Alba Iulia de către primăria municipiului albaiulian.
Inițiativa administrației din Cetatea Marii Uniri ar însemna o așezare a lucrurilor din toate punctele de vedere, mutarea fiind prin intermediul CS Municipal Unirea Alba Iulia. Mai concret, din vară, când se vor încheia formalitățile juridice, CSM Unirea Alba Iulia va avea și o echipă de seniori la fotbal (în prezent activându-se la nivel juvenil), iar AFC Unirea Alba Iulia nu va mai fi un club privat, urmând să fie administrat de aleșii locali.
“Dacă toate lucrurile vor fi în regulă, sperăm ca în ședința Consiliului local din aprilie, să propunem consilierilor preluarea AFC Unirea Alba Iulia. Normal că mai sunt multe aspecte de rezolvat, o să le luăm pas cu pas, e vorba și despre organigrama clubului în viitor”, a transmis Gabriel Pleșa.
Spre comparație, un asemenea demers s-a produs și sub Drăgana în trecut, ACF Metalurgistul Cugir 1939 cedându-și în sezonul 2020/2021 dreptul de participare către Clubul Sportiv Orășenesc Cugir, iar în luna iulie a anului trecut Comitetul de Urgență al FRF a aprobat schimbarea de denumire în Clubul Sportiv Metalurgistul Cugir.
Cu excepția “alb-negrilor”, toate echipele din Alba cu activitate în Liga a 3-a, în prezent Metalurgistul Cugir și CS Ocna Mureș, iar în trecut Industria Galda de Jos și Performanța Ighiu, au avut alături primăriile din localitățile respective. În prezent fosta prim-divizionară se pregătește pentru ultimele 10 etape din eșalonul terț, în play-out, în speranța de a evita retrogradarea. În alt plan, până la finalizarea preluării clubului de către primărie, se așteaptă rezolvarea situației financiare până cel târziu în mai.
Banii cuveniți din transferul lui Nicolae Stanciu în China, aproximativ 140.000 de euro, ar fi fondurile salvatoare pentru achitarea datoriilor acumulate în ultimii ani (către jucători și alte persoane, inclusiv cele care au împrumutat clubul) și deblocarea conturilor (Gheorghe Grozav a soliciatt să i se restituie suma de 35.000 de euro). Preluarea echipei de fotbal de către municipalitate e posibilă doar dacă clubul este pe “zero” din punct de vedere financiar.
Articol publicat în ziarul „Unirea”, joi, 31 martie
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Sport
Festivalul Internațional al României, la șah, la Sebeș și Alba Iulia, în perioada 22-26 noiembrie
Festivalul Internațional al României, la șah, la Sebeș și Alba Iulia, în perioada 22-26 noiembrie În perioada 22-26 noiembrie se desfășoară la Sebeș (21-24 noiembrie, Hotel Leul de Aur) și Alba Iulia (25-26 noiembrie Hotel Transilvania) Festivalul Internațional al României la șah, organizat de FR Șah în parteneriat cu CJ Alba. Programul este următorul: *vineri […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum o zi
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 4 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum o zi
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii
-
Ştirea zileiacum o zi
21 noiembrie: Zece ani de la tragedia aviatică de la Mălâncrav. Ziua când Alba Iulia a pierdut un tânăr pilot căpitan