Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

FOTO VIDEO| „Zi de foc” pentru pompierii din județul Alba: Peste 40 de salvatori s-au mobilizat pentru stingerea incendiilor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
FOTO VIDEO| „Zi de foc” pentru pompierii din județul Alba: Peste 40 de salvatori s-au mobilizat pentru stingerea incendiilor

Ziua de 23 martie a pus „pe jar” echipele de pompieri din județul Alba, astfel 40 de subofițeri, doi ofițeri și un elev au intervenit în cadrul a șase incendii, dintre care patru din acestea au fost de vegetație uscată.

Două dintre incendii s-au petrecut la o casă din localitatea Blaj, respectiv o anexă a unui atelier de lemne din localitatea Mănărade. În urma celor două incendii o ușă de termopan și un convertor pe gaz, în cazul incendiului de locuință, iar în cazul atelierului de lemne, suprafața afectată a fost de aproximativ 25 de metri pătrați.

Garda de intervenit la trei din cele șase incendii, astfel, a fost activat codul portocaliu de intervenții, iar personalul aflat de serviciu a fost suplimentat cu personalul aflat în tură liberă.

Alte patru incendii au dat bătăi de cap pompierilor, fiind vorba despre patru incendii de vegetație uscată, localizate și lichidate cu succes de către echipele de intervenție.

YouTube video

Cel mai puternic incendiu cu care forțele de intervenției s-au luptat a fost incendiul de la Vurpăr, unde incendiul de vegetație uscată, din cauza vântului puternic, s-a propagat în pădurea de conifere. Intervenția pompierilor a durat aproape șase ore.

O femeie a fost transportată de urgență la UPU Alba și aproape 10 de hectare de vegetație uscată și 3 hectare de litieră de pădure au fost afectate, în urma incediului puternic.

La Valea Lungă au ars aproximativ șapte hectare de vegetație uscată, iar la ajungerea forțelor de intervenție au fost deja afectate un fânar și un saivan de oi.

După finalizarea evaluării s-a constatat faptul că în saivan se aflau 500 de ovine la momentul producerii incendiului.

Din nefericire, 100 de ovine au putut fi salvate, celelalte fiind cuprinse de incendiu.

În parcul Arini din Sebeș a fost afectată o suprafață de aproximativ 300 de metri pătrați de vegetație uscată, iar incendiul din zona autostrăzii A10 a fost lichidat într-un timp scurt de către echipa de intervenție, fără să rezulte pagube semnificative.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

LOCURI de MUNCĂ în județul Alba, la data de 30 APRILIE 2024: 470 posturi sunt disponibile în Alba Iulia, Aiud, Câmpeni, Ocna Mureș, Sebeș și Teiuș

Ziarul Unirea

Publicat

în

LOCURI de MUNCĂ în județul Alba, la data de 30 APRILIE 2024: 470 posturi sunt disponibile în Alba Iulia, Aiud, Câmpeni, Ocna Mureș, Sebeș și Teiuș Persoanele interesate să ocupe un loc de muncă pot viziona ofertele accesând www.anofm.ro, selectați AJOFM Alba, secțiunea Persoane fizice – Locuri de muncă vacante sau se pot prezenta la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea