21 ianuarie: Ziua internațională a Îmbrăţişărilor. Care sunt beneficiile acestui simplu gest
21 ianuarie: Ziua internațională a Îmbrăţişărilor. Care sunt beneficiile acestui simplu gest
Sărbătoarea îmbrăţişărilor, instituită în anul 1986 de pastorul Kevin Zaborney din statul american Michigan, a fost plasată în perioada dintre Crăciun şi Sfântul Valentin, Ziua Îndrăgostiţilor, când oamenii tind în general să-şi piardă buna stare de spirit.
Această Zi Naţională a Îmbrăţişărilor sărbătorită de americani încuraja familiile, prietenii sau chiar necunoscuţii să nu se simtă stingheriţi să-şi arate sentimentele în public şi să se îmbrăţişeze. În scurt timp, sărbătoarea a devenit populară nu doar între americani şi s-a răspândit în multe ţări din lume.
Îmbrăţişările ajută sistemul imunitar, vindecă depresia, reduc stresul, induc somnul. Îmbunăţesc relaţiile şi înlătură tensiunile, sunt cel mai bun mod de a comunica fără cuvinte, şterg graniţele materiale şi ating sufletele.
O îmbrăţişare de doar 20 de secunde acţionează ca un bun tonic, creşte nivelul oxytocinei, hormonul dragostei care este răspunzător de starea de bine şi scade nivelul cortizolului, hormonul stresului.
Copiii care sunt ţinuţi în braţe sau îmbrăţişaţi plâng mai puţin şi sunt mai liniştiţi pentru că se simt în siguranţă, iau în greutate mai repede şi devin mai sociabili când sunt mari, decât cei care sunt neglijaţi.
Adulţilor îmbrăţişarea le reduce tensiunea arterială şi le protejează inima. O îmbrăţişare afectuoasă le dă energie, încredere şi speranţă, îi face să gândească pozitiv, să se simtă mai tineri, mai veseli şi mai încrezători.
Totul este natural, organic, dulce, fără pesticide şi conservanţi şi 100 % sănătos. Îmbrăţişările nu au efecte secundare neplăcute, nu consumă bateriile, nu au nevoie de revizie periodică, nu costă nimic, nu îngraşă, nu poluează şi pot fi, bineînţeles date înapoi. Sunt practic perfecte !
Aşadar, să ne îmbrăţişm pentru a fi mai sănătoşi şi optimişti !
Mişcarea numită Free Hugs, menită să înveselească viaţă oamenilor oferindu-le străinilor o îmbrăţişare, a fost iniţiată în 2004 de australianul Juan Mann şi a devenit cunoscută internaţional datorită clipului “All the same”, a cărui coloana sonoră a fost realizată de trupa Sick Puppies. Postat pe YouTube, clipul a adunat până în prezent mai mult de 77 de milioane de vizualizări şi peste 225 de mii de like-uri.
Sursa: tvr.ro
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii
Pe data de 11 mai 1968, în urmă cu 53 de ani, a început construcția primului model Dacia 1100. Câteva luni mai târziu, pe 20 august 1968, prima mașină Dacia 1100 a ieșit pe poarta Uzinei de la Colibași. Uzina a fost construită incepand cu 1966 într-un timp record de un şi jumătate şi avea […]
CODUL BUNELOR MANIERE. SALUTUL – primul semn al politeţii. Cine trebuie să salute primul: femeia, bărbatul, şeful sau vârstnicul? Reguli de bază
CODUL BUNELOR MANIERE. SALUTUL – primul semn al politeţii. Cine trebuie să salute primul: femeia, bărbatul, şeful sau vârstnicul? Reguli de bază Fiecare om care trăieşte într-o societate trebuie să cunoască câteva reguli de bune maniere. Salutul este esenţial în stabilirea unor relaţii cu cei din jur. Oamenii nu trebuie priviţi în funcţie de clasa […]
Ziua Regalității. 10 mai, zi cu triplă semnificație istorică: Sosirea lui Carol, Independenţa şi Regatul
Ziua Regalității. 10 mai, zi cu triplă semnificație istorică: Sosirea lui Carol, Independenţa şi Regatul În această zi sunt marcate trei momente istorice: la 10 mai, în 1866, prinţul Carol de Hohenzollern-Sigmaringen depunea jurământul ca domnitor, în 1877 Carol proclama Independenţa României, după secole de stăpânire otomană, şi în 1881, domnitorul Carol I era încoronat […]