Rămâi conectat
Nicolae Ciucă - 2024

Sport

CSU Alba Iulia, campanie de transferuri pentru promovare! Voineag, Frențiu, Herci și Gylien, primele achiziții

Dan HENEGAR

Publicat

în

PSD - Alegeri Prezidențiale 2024

CS Universitatea Alba Iulia, liderul imbatabil al Ligii a 4-a, după 15 etape, este marea favorită a luptei pentru accederea la barajul de promovare în eșalonul terț.

Studenții din Cetatea Marii Uniri au dominat prima parte a campionatului, având 13 victorii și o remiză, cel mai bun golaveraj, cea mai prolifică ofensivă (55 de reușite) și cea mai puternică defensivă (6 goluri încasate). O singură remiză au înregistrat “alb-albaștrii”, 1-1 la Galda de Jos, în runda a doua, cu Industria, principala contracandidată la vârf, deznodământul returului de pe “Cetate” cu Industria, aflată la 7 ‘lungimi” în spate, limpezând în bună măsură necunoscutele luptei pentru șefie. Cu un buget de invidiat pentru acest nivel, unul dificil de surmontat de restul competitoarelor, CS Universitatea Alba Iulia este la a doua tentativă de promovare pe a treia scenă, după cea din 2020, când întreruperea sezonului, din cauza declanșării pandemiei de coronavirus, a găsit-o pe locul secund, la 5 puncte de CS Ocna Mureș.

Revenind la prezent, echipa condusă de Mihai Manea își propune să termine acest sezon fără a cunoaște gustul înfrângerii, acesta fiind un prim obiectiv, următorul fiind o promovare în Liga a 3-a, în urma barajului. Momentan, CSU Alba Iulia nu a anunțat oficial încă vreun transfer, dar își propune o campanie de achiziții importantă, tocmai pentru a-și fortifica efectivul în perspectiva barajului și a stagiunii ce urmează, una ce se dorește a fi abordată de postura de debutantă în eșalonul terț. S-au vehiculat la bursa transferurilor diverse nume precum Frențiu (CS Ocna Mureș), Bârdea sau Fetița (AFC Unirea Alba Iulia) sau Herci (Jiul Petroșani). Conform unor surse autorizate, albaiulienii au bătut palma (au semnat contractul, sau s-a ajuns la un consens) cu Andrei Voineag (28 de ani, fundaș stânga, s-a mai pregătit în trecut cu CSU, ultima dată la Daco-Getica, a mai trecut pe la Concordia Chiajna, “U” Cluj, Concordia Chianja, CSM Deva), Răzvan Frențiu (29 de ani, jucător polivalent, ex-CS Ocna Mureș și Industria Galda), Liviu Herci (va împlini 30 de ani în 20 ianuarie, mijlocaș, a evoluat la CS Hunedoara, CSC Ghiroda, CSM Deva, iar din vară la Jiul Petroșani) și talentatul Balint Gylien (n. 2004, crescut de Viitorul Aiud, aparține de UTA Arad, Fortuna Lunca Mureșului, juniori). Și se pregătește să parafeze înțelegerea cu CSU Alba Iulia un alt apărător, Octavian Cătălin Ionică (24 de ani, tot de la Jiul Petroșani, originar din Vulcan, a jucat la CSM Deva)

De asemenea, pe lista eventualelor plecări figurează nume precum Ad. Păcurar, Puha, Goguța sau Bercea, momentan în “stand-by”. Reunirea este fixată în jurul datei de 17 ianuarie, cu antrenamente la Galtiu sau pe “Cetate”, fiind prevăzut un cantonament centralizat (la Covasna, începând din 24 ianuarie timp de o săptămână, alte variante fiind Brașov sau Tărlungeni), iar un prim meci oficial este în 12 februarie, cu CSM Deva (din motive de program a fost declinat un joc test, cu CSC Comunal Șelimbăr, ce ar fi dorit să joace în 15 februarie). “Deocamdată nu a plecat nimeni, vizăm mai mulți jucători, care însă trebuie să-și rezolve situațiile contractuale. Sunt discuții în derulare și în funcție de ce vom realiza vom anunța la cine o să dăm drumul. Ne dorim un atacant, un mijlocaș central și un apărător”, a precizat antrenorul Mihai Manea, ce a activat în Liga a 3-a la Performanța Ighiu (ianuarie 2017 – iulie 2018), CS Ocna Mureș (octombrie 2018 – iulie 2019) și Unirea Alba Iulia (stagiunea 2019-2020).

Sursa foto: CSU Alba Iulia


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

CSM Unirea Alba Iulia – ACS Mediaș, derby-ul Seriei 7, pe „Cetate”! CIL Blaj, joc intern cu ACS Tg. Mureș, deplasări pentru Metalurgistul Cugir și CSU Alba Iulia

Dan HENEGAR

Publicat

în

CSM Unirea Alba Iulia – ACS Mediaș, derby-ul Seriei 7, pe „Cetate”! CIL Blaj, joc intern cu ACS Tg. Mureș, deplasări pentru Metalurgistul Cugir și CSU Alba Iulia, în runda a cincea din Liga 3 Etapa a cincea a eșalonului terț programează sâmbătă, pe „Cetate”, derby-ul Seriei 7, între primele două clasate, CSM Unirea Alba […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea