RER Vest-RETIM. APEL către voluntarii de mediu: Implică-te pentru ALBA IULIA CURATĂ! (P)
RER Vest-RETIM. APEL către voluntarii de mediu: Implică-te pentru ALBA IULIA CURATĂ! (P)
Începand cu 1 decembrie 2021, Asocierea RER Vest Alba Iulia – RETIM Alba Iulia este noul operator de salubrizare în Alba Iulia. Lansăm un apel deschis către voluntarii de mediu pentru a se implica în activitatea de informare si constientizare a cetățenilor privind regulile de colectare separată a deșeurilor.
Colectarea separată a deșeurilor este încă o mare provocare. Regulile de colectare separată încă nu sunt suficient cunoscute, după cum există și convingerea multor cetățeni că „oricum nu contează pentru că se colectează amestecat și totul ajunge la groapa de gunoi”.
În noul sistem de colectare există toata infrastructura necesară (recipiente destinate fiecarei categorii de deșeu, mașini dedicate pentru colectarea separată, stație de sortare a deșeurilor), trebuie doar să depunem puțin efort pentru a face sistemul să funcționeze.
Pentru aceasta, pe lângă informarea și publicitatea pe care o facem prin mediile de comunicare cunoscute (ziare online, radio, social media, etc) vrem să demarăm o acțiune prin care să interacționăm direcat cât mai mult cu fiecare cetățean în parte.
Vom începe cu zona de blocuri, unde se înregistrează și cele mai mari probleme legate de colectarea separată și de modul de depozitare a deșeurilor. Știm că atunci când discuți personal cu un cetățean acesta răspunde pozitiv; este necesară participarea fiecăruia dintre noi, în mod egal, fiind foarte important să incepem cât mai repede această schimbare a comportamentului nostru în ceea ce privește gestionarea deșeurilor.
De ce apelăm la voluntari?
Pentru că ne dorim un efect multiplicator în societate, astfel încât să scurtăm perioada de tranziție către noul sistem de colectare separată.
Cum putem colabora?
Dorim să-i implicăm pe toți cei cărora le pasă, activiști cu experiență sau simpli cetățeni care doresc să participe și să ni se alăture într-o acțiune de monitorizare continuă a punctelor de colectare a deșeurilor.
Ce vom face impreuna cu voluntarii?
-În prealabil vom instrui echipele referitor la regulile de colectare separată și de bună practică; avem pregătite materiale pe care să le distribuim cetățenilor
-Vom face “de gardă” la punctele de colectare și vom consilia pe loc cetățenii despre cum trebuie depozitate corect deșeurile în fiecare container.
Ne bucurăm să ni te alături, te asigurăm că va fi o experiență interesantă și că rezultatele se vor vedea într-un timp scurt!
Pentru a participa la actiune te rugam sa ne suni la 0799109503,
Colectarea separată a deșeurilor este o obligație legală
În conformitate cu OUG 92/2021, toți producătorii și deținătorii de deșeuri au obligaţia să colecteze deşeurile separat şi să nu le amestece cu alte deşeuri sau materiale cu proprietăţi diferite. Deșeurile trebuie sortate și depuse corespunzător în recipientele de la platformele de la blocuri, astfel:
– RECIPIENTUL VERDE – ambalaje din sticlă (exclus plastic, PET etc)
– CONTAINERUL GALBEN – deșeuri reciclabile din plastic (ambalaje de PET) și metal (doze și conserve)
– CONTAINERUL ALBASTRU – deșeuri din hârtie și carton
– CONTAINERUL NEGRU – orice deșeu menajer rămâne după folosirea corectă a recipientelor colorate de mai sus.
Excluse: deșeuri voluminoase, deșeuri periculoase, deșeuri din construcții sau deșeuri verzi (crengi, frunze etc.)
___
Ghidul complet de colectare separată pentru blocuri, precum și pentru case îl găsiți aici –https://rervest.ro/utile/zona-alba/ sau https://retim.ro/alba
Pentru înscriere în programul de voluntariat, scrieți-ne pe adresa de email [email protected] sau ne puteți suna la numărul de Call Center +40374885694, de luni până vineri, între orele 07.00 – 19.00.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Economie
PROIECT DIGITALIZARE NIVASIG OFFICE SRL Numele Beneficiarului : NIVASIG OFFICE SRL NIVASIG OFFICE SRL , cod de identificare fiscala 33900408, inregistrata la Registrul Comertului nr. J02/1274/2014, cu sediul in Municipiul Arad, Strada Abrud, Nr. 102, Bloc 131, Ap. 12, Județ Arad, deruleaza incepand cu data de octombrie 2024, proiectul nr 795, intitulat “Proiect Digitalizare NIVASIG […]