Rămâi conectat

Actualitate

Mesajul purtătorului de cuvânt al Patriarhiei pentru anti-vacciniști: „Orice deviație a credinței spre altceva este idolatrie, cel mai grav lucru”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Mesajul purtătorului de cuvânt al Patriarhiei pentru anti-vacciniști: „Orice deviație a credinței spre altceva este idolatrie, cel mai grav lucru”

”Obiectul credinței creștine este Dumnezeu întrupat în Hristos și nimic altceva. Orice deviație a credinței spre altceva sau spre altcineva este idolatrie. Este cel mai grav lucru posibil în plan religios. Aceasta este atitudinea pe care trebuie să o împărtășim față de discursurile anti-vacciniste abuziv motivate religios”, a spus Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române într-o dezbatere organizată de HotNews.

Oficialul clerical s-a mai referit la cei care nu vor să se vaccineze invocând o atitudine pro-libertate, transmitându-le că unei astfel de atitudine – care este și miezul creștinismului- trebuie adăugată și atitudinea pro-viață. ”Cele două atitudini sunt subînțelese de fiecare creștin. Și cred că toți ne întâlnim aici, în lumina celor două principii”, crede Bănescu.

Ce a mai spus Vasile Bănescu în dezbaterea HotNews.ro:

  • Nu bisericile pot fi sursa centrală de persuasiune în legătură cu o problemă medicală.
  • Discursul public al reprezentanților cultelor religioase poate fi solicitat, poate fi articulat pe probleme sociale, pe teme de bioetică punctual pe teme culturale și evident pe teme de morală public.
  • O problemă medicală nu poate fi validată de un cult religos, dar nu este un drum înfundat, de vreme ce avem cele 2 principii – pro-libertate și pro-viață.
  • În legătură cu invitarea unor medici sau a unor invitați credibili în spațiul bisericilor, de ce nu? Important e să ne provocăm frumos libertatea de înțelegere, ascultând varii păreri și apelând la surse care ne pot ajuta.
  • Pentru anti-vacciniști am următorul mesaj: Cei care au confundat planurile, uitând că e foarte periculoasă confuzia atât a duhurilor cât și a planurilor din viața noastră. Vreau să precizez că nu poate exista o poziție crestină în sine față de vaccin și vaccinare. Evident că nu e o asemenea poziție, așa cum cum nici nu poate exista o poziție crestină față de plombe, față de anestezie, față de intervenția laparoscopică sau față de injecția subcutanată.

sursa: hotnews.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Bacalaureat 2024 în Alba: Aproape 2.400 de absolvenți de liceu din județ, așteptați sesiunea iunie-iulie la examenului național

Ziarul Unirea

Publicat

în

Bacalaureat 2024 în Alba: Aproape 2.400 de absolvenți de liceu din județ, așteptați sesiunea iunie-iulie la examenului național Examenul național de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2024, începe luni, 1 iulie, cu proba scrisă la Limba și literatura română. Marți, 2 iulie se va desfășura proba obligatorie a profilului (discipline, în funcție de profil: Matematică și Istorie), […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea