Rămâi conectat

Actualitate

LISTA| Ce boli sunt REZISTENTE la antibiotice: Afecțiunile devin din ce în ce mai dificil de tratat

Ziarul Unirea

Publicat

în

Ce boli sunt REZISTENTE la antibiotice: Afecțiunile devin din ce în ce mai dificil de tratat

Organizații precum OMS avertizează de o lungă perioadă de timp cu privire la amenințarea pe care o reprezintă rezistența la antibiotice pe care o dezvoltă unele bacterii.

Vorbim de un fenomen grav deoarece poate face ca bolile pe care până acum le controlam pe deplin să devină progresiv din ce în ce mai dificil de tratat.

De fapt, acesta este deja cazul unora maladii pentru care complicațiile devin din ce în ce mai frecvente, scrie 20min.es. În rândurile de mai jos vedeți care sunt infecțiile care dezvoltă cea mai gravă rezistență la antibiotice:

1. Tuberculoză

Un nume care în Occident pare tipic trecutului, dar care nu a părăsit niciodată țările în curs de dezvoltare. Acum, bacteria care o provoacă, Mycobacterium tuberculosis, devine rezistentă la cele mai puternice două medicamente care existau împotriva ei, complicând tratamentul și crescând amenințarea cu focare.

2. Clostridium difficile

Clostridium difficile este o bacterie (germen) care poate cauza o infecție în intestin și care poate duce la diaree. Infecția poate apărea la pacienții din spital și, de obicei, apare la pacienții care au primit recent terapie cu antibiotice. Acest lucru se întâmplă deoarece antibioticele schimbă bacteriile normale din intestine permițând bacteriei clostridium difficile să se înmulțească și să cauzeze diaree.

3. Enterococi

VRE sunt bacterii care se găsesc în mod obișnuit în intestinele oamenilor. Câteodată enterococii pot cauza infecții în tractul urinar, răni și în sânge. În general, tratăm aceste infecții cu un antibiotic numit vancomicină. Câteodată, enterococii devin rezistenți la acest antibiotic, cu alte cuvinte, vancomicina nu mai funcționează împotriva lor. Numim aceștia enterococi rezistenți la vancomicină sau VRE.

4. Stafilococul auriu

Stafilococul auriu este o bacterie patogenă din genul Staphylococcus, care poate produce infecții supurative sau septicemii la om și animale. Formele de manifestare ale acestor infecții sunt variate: impetigo, piodermite, stafilodermii, pneumonie stafilococică, Sindromul SSS. Este o infecție tipică în spitale, dar care a putut fi tratată fără mari probleme cu meticilină. Cu toate acestea, în prezent anumite tulpini nu răspund la tratament și pot cauza probleme grave de sănătate.

5. Gonoree

Gonoreea este o boală infecțioasă cu transmitere sexuală, cauzată de bacteria Neisseria Gonorrhoeae și reprezintă o problemă serioasă de sănătate. Dacă este detectată și tratată devreme, totuși maladia nu este gravă. Problema este că tratamentele indicate devin semnificativ mai puțin eficiente împotriva acesteia, ceea ce a determinat agenții precum Centrul American pentru Controlul Bolilor să-și actualizeze liniile directoare cu privire la Gonoree.

6. Enterobacteriaceae

Enterobacteriaceae reprezintă o familie de bacterii care cuprinde 28 de genuri, dintre care 23 sunt implicate în patologia umană. Include multe bacterii foarte comune, precum genul Klebsiella sau Escherichia coli (E. Coli). Acestea afectează în principal persoanele cu sistemul imunitar slăbit, iar unele dintre infecțiile lor devin rezistente la antibioticele lor tipice (carbapeneme) și la majoritatea antibioticelor disponibile. În unele cazuri, bolile pe care le provoacă pot fi fatale.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Economiștii CFA avertizează un scenariu sumbru pentru România în cazul îndepărtării de UE: Nivelul de trai va scădea semnificativ

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Economiștii CFA avertizează un scenariu sumbru pentru România în cazul îndepărtării de UE: Nivelul de trai va scădea semnificativ În cazul în care România s-ar îndepărta de Uniunea Europeană, economia românescă va avea extrem de mult de suferit,  iar fără accesul la fondurile europene, nu vom mai putea avea nici pe departe nivelul actual de […]

Citește mai mult

Actualitate

REGES-ONLINE: Noua procedură de acces în vederea completării, transmiterii și interogării datelor în/din Registrul general de evidență a salariaților din România

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

REGES-ONLINE: Noua procedură de acces în vederea completării, transmiterii și interogării datelor în/din Registrul general de evidență a salariaților din România A fost emis și publicat în Monitorul Oficial un ordin al ministrului Muncii pentru aprobarea Procedurii de acces în vederea completării, transmiterii și interogării datelor în/din Registrul general de evidență a salariaților – REGES-ONLINE […]

Citește mai mult

Actualitate

MAI: Noi constrângeri pentru persoanele care nu-și declară reședința reală. Amendă dacă locuieşti în altă parte

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

MAI: Noi constrângeri pentru persoanele care nu-și declară reședința reală. Amendă dacă locuieşti în altă parte Au apărut noi constrângeri pentru persoanele care nu-și declară reședința reală. Până pe 10 iunie 2025 persoanele aflate în chirie sau ,,în gazdă” trebuie să anunțe adresa unde locuiesc efectiv pentru a evita sancțiuniile prevăzute de lege. Legea spune […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Copyright © 2004 - 2025 Ziarul Unirea