Rămâi conectat

Actualitate

Noi spitale cu paturi pentru pacienții COVID vor fi deschise. Cseke Atilla: „Suntem într-o criză majoră”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Noi spitale cu paturi pentru pacienții COVID vor fi deschise. Cseke Atilla: „Suntem într-o criză majoră”

Cseke Attila, Ministrul Interimar al Sănătății, a anunțat faptul că, de astăzi, urmează să fie deschise noi spitale pentru a putea primi pacienți infectați cu COVID-19 și a dat ca exemplu Spitalul Sfântul Ștefan și Spitalul Witting din Capitală.

”Mâine se avizează Spitalul Sfântul Ştefan cu structură pentru paturi COVID şi am avut o discuţie cu domnul ministru Vîlceanu, care este şi interimar la Transporturi, pentru că spitalul Witting este al Ministerului Tranporturilor, pentru a demara şi acolo şi a lua viză şi de a avea paturi COVID la acest spital”, a declarat Cseke Attila, joi seară, la Digi 24.

Ministrul a adăugat că situaţia din România nu poate fi descrisă ca o apocalipsă, dar că suntem într-o criză majoră.

”Nu vreau să spun că este apocalipsă, că nu este, dar suntem într-o criză majoră în care toţi trebuie să înţelegem că avem o anumită răspundere pe această temă şi să ne protejăm”, a declarat Cseke Attila.

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat, joi, la prânz, că nu există niciun pat liber la Terapie Intensivă pentru pacienţii COVID-19 – altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiţii medicale care sunt şi confirmate cu SARS-COV-2 – nici în judeţe, nici în Bucureşti.

„În data de 7 octombrie 2021, conform datelor existente în aplicaţia alerte.ms, la nivel naţional există 1.484 de paturi de ATI destinate pacienţilor COVID-19. În Bucureşti sunt avizate de DSP 317 paturi de ATI pentru pacienţii de COVID-19”, au transmis autorităţile.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

DSVSA Alba: Măsuri obligatorii pentru protecția animalelor în perioadele caniculare

Ziarul Unirea

Publicat

în

DSVSA Alba: Măsuri obligatorii pentru protecția animalelor în perioadele caniculare Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Alba reamintește proprietarilor și deținătorilor de animale că au obligația de a respecta anumite măsuri specifice care să asigure protecția și bunăstarea animalelor în perioadele caniculare. Prevederi aplicabile fermierilor: Fermierii şi ceilalţi proprietari de animale trebuie să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea