Rămâi conectat

Actualitate

Bune maniere la masă: Cum mâncăm corect peşte și ce facem cu oasele. NU se taie cu un cuţit normal

Ziarul Unirea

Publicat

în

Bune maniere la masă: Cum mâncăm corect peşte și ce facem cu oasele. NU se taie cu un cuţit normal

Cel mai important aspect legat de modul în care mâncăm un peşte este că nu vom folosi un cuţit obişnuit, pentru că peştele nu se mănâncă la fel ca friptura. Tacâmul de peşte este alcătuit dintr-un cuţit de o formă specială şi o furculiţă mai mică. Cuţitul se foloseşte doar la tranşare, dezosare şi ca ajutor la mâncat. După desfacerea în două şi îndepărtarea şirei spinării, cuţitul nu se mai foloseşte la tăiat.

Citește și: Codul Bunelor Maniere: Top 40 de reguli de bază

În primul rând, este nevoie să tăiaţi coada, capul şi aripioarele peştelui şi să le mutaţi în altă parte a farfuriei sau într-o altă farfurie, prevăzută pentru resturi, şi apoi va trebui să filetaţi peştele, adică să inseraţi cuţitul pe lângă şira spinării, despicând peştele de la un capăt la celălalt. După ce aţi realizat această tăietură, puteţi fie să trageţi şira spinării afară, fie să scoateţi şira spinării după ce desfaceţi peştele ca o carte, fie să mâncaţi întâi partea de deasupra apoi scoţând şira spinării, să puteţi mânca şi partea de dedesubt. Cuţitul poate fi folosit doar la dezosare şi doar în situaţii extreme vom folosi cuţitul pentru a tăia peştele efectiv.

Rețetă pentru cel mai bun pește, secrete din bucătărie

REȚETĂ simplă pentru pește:

Curăţaţi peştele, apoi tăiaţi-l felii şi adăugaţi un praf de sare. Amestecaţi puţină făină cu mălai şi treceţi peştele prin acest amestec. Puneţi o tigaie pe foc şi adăugaţi ulei. Lăsaţi-l să se încingă, apoi puteţi să prăjiţi peştele. La final, scoateţi peştele pe o farfurie pe care aţi pus un şerveţel. Acesta va absorbi uleiul.

Separat, faceţi mujdeiul. Zdrobiţi usturoiul, adăugaţi un praf de sare şi amestecaţi. Treptat, punem câte puţin ulei. Din când în când, adăugăm un strop de apă minerală şi continuăm să amestecăm. Aproape de final, pentru a nu fi greţos, adăugăm puţină zeamă de lămâie.

Iată și câteva SECRETE din bucătărie:

Pentru a afla dacă peştele este proaspăt, se pune într-un lighean cu apă. Peştele proaspăt cade la fund. Peştele proaspăt, de curând pescuit, are solzii netezi, lucioşi şi strâns lipiţi de corp, branhiile de culoare roşie aprinsă, iar burta nu este umflată.

Peştele prăjit este deosebit de gustos dacă se ţine 5-10 minute în lapte, apoi se dă prin făină şi se prăjeşte în ulei foarte încins. Pentru ca peştele să nu se fărâmiţeze la prăjit, se recomandă să se săreze cu 10-15 minute înainte de a-l prăji.

 Sursa: dcnews.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Economiștii CFA avertizează un scenariu sumbru pentru România în cazul îndepărtării de UE: Nivelul de trai va scădea semnificativ

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Economiștii CFA avertizează un scenariu sumbru pentru România în cazul îndepărtării de UE: Nivelul de trai va scădea semnificativ În cazul în care România s-ar îndepărta de Uniunea Europeană, economia românescă va avea extrem de mult de suferit,  iar fără accesul la fondurile europene, nu vom mai putea avea nici pe departe nivelul actual de […]

Citește mai mult

Actualitate

REGES-ONLINE: Noua procedură de acces în vederea completării, transmiterii și interogării datelor în/din Registrul general de evidență a salariaților din România

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

REGES-ONLINE: Noua procedură de acces în vederea completării, transmiterii și interogării datelor în/din Registrul general de evidență a salariaților din România A fost emis și publicat în Monitorul Oficial un ordin al ministrului Muncii pentru aprobarea Procedurii de acces în vederea completării, transmiterii și interogării datelor în/din Registrul general de evidență a salariaților – REGES-ONLINE […]

Citește mai mult

Actualitate

MAI: Noi constrângeri pentru persoanele care nu-și declară reședința reală. Amendă dacă locuieşti în altă parte

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

MAI: Noi constrângeri pentru persoanele care nu-și declară reședința reală. Amendă dacă locuieşti în altă parte Au apărut noi constrângeri pentru persoanele care nu-și declară reședința reală. Până pe 10 iunie 2025 persoanele aflate în chirie sau ,,în gazdă” trebuie să anunțe adresa unde locuiesc efectiv pentru a evita sancțiuniile prevăzute de lege. Legea spune […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Copyright © 2004 - 2025 Ziarul Unirea