Rămâi conectat

Actualitate

Începe debirocratizarea României: Eliminarea obligativităţii foii de parcurs și a analizei de risc, printre măsuri

Ziarul Unirea

Publicat

în

Începe debirocratizarea României. În cursul zilei de luni, 6 septembrie, Claudiu Năsui, ministrul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, Claudiu Năsui a anunţat că va fi lansat memorandumul pentru debirocratizare, document care detaliază parcursul pe care România trebuie să-l parcurgă pentru a reduce povara administrativă pe care statul o exercită asupra mediului privat.

„Lansăm memorandumul pentru debirocratizare. Acest document (https://cutt.ly/Debiro) detaliază parcursul pe care România trebuie să-l parcurgă pentru a reduce povara administrativă pe care statul o exercită asupra mediului privat. Reglementări adesea inutile, uitate în legislaţie de decenii, care supravieţuiesc doar pentru că apare câte un grup de interese care beneficiază de ele pe spatele contribuabililor. Am început să le eliminăm una câte una începând chiar de anul trecut. Am continuat acest efort în minister. Acest document prezintă şi următorii paşi”, a scris Claudiu Năsui pe pagina sa de Facebook.

Ministrul Economiei mulţumeşte „în mod special secretarului de stat pe debirocratizare, Valentina Saygo, care s-a ocupat de acest memorandum şi care a avut nenumărate întâlniri cu mediul privat pe tema aceasta”.

Printre principalele măsuri menţionate de ministrul Economiei se află decontarea indemnizaţilor pentru concediu medical prin compensare cu CASS-ul de plată, „astfel încât să nu mai avem întârzierile imense la plată ale statului”.

De asemenea, Claudiu Năsui a menţionat şi alte măsuri precum: eliminarea faimoasei ‘analize de risc’ prin care firmele sunt obligate, sub sancţiunea amenzii de 5.000 de lei, „să dea bani unei firme care să le zică faptul că trebuie să-şi pună gratii la geam”.

Ministrul Economiei a mai precizat, printre măsuri, eliminarea obligaţiei de a tranzacţiona prin trezorerie cu instituţiile statului, eliminarea obligativităţii foii de parcurs pentru deductibilitatea combustibilului, eliminarea obligativităţii declarării posturilor vacante la ANOFM, eliminarea birocraţiei aferente reducerilor de preţuri.

Totodată, pe lista de măsuri principale au fost menţionate eliminarea obligaţiei de păstrare a contractelor de muncă la punctul de lucru, eliminarea sancţiunilor pentru lipsa Registrului Unic de Control şi eliminarea Registrului entităţilor/unităţilor de Cult care a birocratizat procesul de sponsorizare a ONG-urilor în mod inutil.

„Toate ONG-urile sunt deja înregistrate la Ministerul Justiţiei, în Registrul Asociaţiilor şi Fundaţiilor. Indiferent de conjunctura politică, sper ca România să meargă pe calea debirocratizării. Doar cu un mediu privat puternic şi dinamic vom reuşi să avem prosperitate, să trăim mai bine şi să oferim cea mai bună viaţă posibilă românilor. Trebuie doar să vrem să o facem”, a mai scris ministrul Economiei.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

2 septembrie 2024, termen limită pentru vizarea carnetelor de rentă viageră

Unirea Ziarul

Publicat

în

2 septembrie 2024, termen limită pentru vizarea carnetelor de rentă viageră Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) reamintește că termenul limită până la care rentierii agricoli ori împuternicitul/mandatarul/curatorul pot transmite documentele specifice privind acordarea rentei viagere agricole este data de 2 septembrie 2024 (31 august 2024 fiind zi nelucrătoare, se prorogă până în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea