Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Boala care va exploda în lume din cauza COVID-19. Creștere a cazurilor de demență la nivel mondial

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Boala care va exploda în lume din cauza COVID-19. Creștere a cazurilor de demență la nivel mondial

Anunț alarmant al specialiștilor în boli neurologice. Covid-19 ar putea duce la o creștere iminentă a cazurilor de demență.

Potrivit unui grup care reprezintă peste 100 de asociații la nivel global – Alzheimer’s Disease International -Organizația Mondială a Sănătății și guvernele din întreaga lume trebuie să „urmărească impactul potențial al COVID-19 asupra creșterii ratelor de demență”, scrie cnbc.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Explozie a cazurilor de demență la nivel mondial

Pandemia ar putea provoca o creștere semnificativă a numărului de pacienți cu demență, deoarece unele cercetări au arătat că infecțiile cu Covid pot crește probabilitatea unei persoane de a dezvolta demență mai devreme. Demența se referă la o deteriorare a creierului, afectând memoria, gândirea, comportamentul și emoțiile. Boala Alzheimer este cea mai frecventă formă de demență.

Pe termen scurt, „ratele de demență pot scădea temporar ca urmare a numărului ridicat de decese provocate de Covid în rândul persoanelor cu demență. Se estimează că din totalul deceselor COVID-19 intre 25 și 45 la sută au fost persoane care sufereau de demență”, a declarat grupul cu sediul la Londra.

Impactul neurologic al COVID-19, vinovat

Pe termen lung, numărul persoanelor cu demență „ar putea crește semnificativ din cauza impactului neurologic al COVID-19”, a adăugat grupul.

„Mulți experți din întreaga lume sunt preocupați de legătura dintre demență și simptomele neurologice ale COVID-19”, spune Paola Barbarino, director executiv ADI.

Dr. Alireza Atri a spus că este „foarte îngrijorat” de efectele așa-numitului Covid lung. Acesta include simptome precum pierderea gustului și a mirosului, „ceața creierului” sau pierderea clarității mentale, precum și dificultăți de concentrare, memorie și gândire.

Atri, șeful Sun Health Research Institute din SUA, a explicat că noul Coronavirus poate deteriora și coagula micile vase din creier, poate afecta imunitatea organismului și poate provoca inflamații.

Sursa: capital.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

De la catedră la afacere cu roșii și flori în Rădești: Schimbarea radicală pe care a făcut-o un fost profesor din pasiune pentru grădinărit

Bogdan Ilea

Publicat

în

De la catedră la afacere cu roșii și flori în Rădești: Schimbarea radicală pe care a făcut-o un fost profesor din pasiune pentru grădinărit Grădinăritul este mai mult decât un hobby pentru mulți. Este o pasiune care le permite să se conecteze cu natura și să creeze spații pline de viață și frumusețe. Această activitate […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea