FOTO| Absolvent al Colegiului Militar din Alba Iulia, șef de promoție la Academia Forțelor Aeriene
„8 ani ca 8 clipe” l-au adus pe Marian Crețu la momentul în care a primit pe epoleți primul grad de ofițer, gradul de sublocotenent. Marian este absolvent al Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia, promoția 2017 și a absolvit în acest an Academia Forțelor Aeriene.
„Henri Coandă”, Brașov ca șef promoție la arma Aviație piloți elicopter, pentru Inspectoratul General de Aviație al Ministerului Afacerilor Interne.
„Primele „patru clipe”, spune Marian, sunt primii pași spre o carieră militară, ghidați cu mare atenție, profesionalism și încredere de cadrele militare și didactice de la Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia. Aici am descoperit ce înseamnă un camarad și un prieten de nădejde, am învățat ce reprezintă lucrul bine făcut, dar și greșeala. Am dobândit diferența dintre binele și răul momentului, am descoperit oameni puternici sau mai puțin puternici, dar de la care am reușit să culeg anumite valori pe care într-un interval de timp relativ scurt, le-am atribuit caracterului meu”, descrie Marian timpul și experiențele trăite în colegiul militar.
Perioada studenției o măsoară tot în clipe, clipe în care a găsit pasiunea pentru meseria pe care și-a ales-o, cea de pilot, într-un șir nesfârșit de lucruri simple.
„Cu privire la celelalte patru „clipe”, este cu adevărat vorba despre dorința de a avea o carieră militară și anume perioada studenției. Am ales Academia Forțelor Aeriene „Henri Coandă” din Brașov. În acest cadru, am descoperit că pot fi totul sau nimic… Pasiunea pentru meseria pe care am ales-o, nu e ca acea monedă pe care o introduci în tonomat pentru a primi recompense, daruri sau mulțumiri. Am găsit-o într-un zâmbet larg, într-un sfat din inimă, în spatele unei uși pe care tocmai am deschis-o. Am găsit-o în oamenii care nu au cerut nimic, dar au știut să dăruiască mult, gratuit. De fapt, aceștia au sugerat responsabilitate, cel mai decisiv factor în cele ce urmează. Și totuși, câte „clipe” mai urmează?”, mărturisește Marian.
Felicitări, Marian, pentru tot ceea ce ai realizat până acum, îți dorim mult succes în continuare! Cer senin!
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
NOUL COD SILVIC: O lege care marchează un nou început în gestionarea pădurilor, promulgată de Președintele României
NOUL COD SILVIC: O lege care marchează un nou început în gestionarea pădurilor, promulgată de Președintele României Proiectul de lege privind Codul silvic a fost promulgat de Președintele României, Klaus Iohannis, vineri, 20 decembrie 2024. Aceasta are ca obiect de reglementare regimul silvic, guvernanţa sectorului silvic, controlul aplicării şi respectarea regimului silvic, precum şi regimul […]
Secțiune Articole Similare
-
Curier Județeanacum 21 de ore
Mesaje de Crăciun 2024 în limba italiană, traduse în limba română. Cântece tradiționale de Crăciun în limba italiana
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
Nume care se sărbătoresc de Sfântul Daniel 2024. Viața Sf Daniel și semnificația numelui
-
Curier Județeanacum o zi
Obiceiuri, tradiții și superstiții de Ignat – Ziua sacrificării porcului de Crăciun
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
Mesaje de Sfântul Daniel 2024: URARI, FELICITARI și SMS-uri de LA MULȚI ANI pe care le poți trimite celor dragi
-
Actualitateacum 13 ore
De ce se taie porcul pe 20 decembrie, de IGNAT. Tradiții și obiceiuri
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
17 decembrie 2024: Creștinii ortodocși îl sărbătoresc pe Sfântul Daniel. Rugăciunile proorocului și a celor trei tineri aruncați în cuptor