Rămâi conectat

Sport

Mărșăluitoarele din Cetatea Marii Uniri, la naționalele de marș de la Pitești

Dan HENEGAR

Publicat

în

Duminică, 27 iunie, la Pitești, sunt programate Campionatele Naționale de Marș pe distanța de 20 kilometri, pentru seniori, tineret (Under 23) și juniori (Under 20), ultima competiție importantă a acestui sezon.

La startul naționalelor se vor regăsi și 4 atlete din Cetatea Marii Uniri: Mihaela Acatrinei (26 de ani), Georgiana Cornelia Jid (20 de ani), Ana Veronica Rodean (37 de ani), toate de la CS Unirea Alba Iulia (antrenor Gabriel Avram) și Elisabeta Elena Sunzuiană (18 ani) – dublă legitimare LPS Alba Iulia/CS Unirea Alba Iulia (pregătită de Mihaela Vlas). Acestea vor alcătui echipa CS Unirea, la nivel de seniori, primele 3 vor puncta la seniori, Jid va conta și în ierarhia la tineret, iar Sunzuiană în cea a juniorilor.

Este ultimul concurs important al sezonului și ne propunem rezultate cât mai bune, un număr de 4-5 medalii, bilanț prin care să ne consolidăm locul fruntaș în marșul feminin din România”, a precizat Gabriel Avram.

Din punct de vedere al concursurilor interne, va urma o pauză de câteva luni, doar în noiembrie, la Buziaș, fiind prevăzute campionatele naționale pe distanța de 10 kilometri.

În acest an, dezideratul marșului albaiulian a fost obținerea calificării la Jocurile Olimpice de la Tokyo pentru Ana Rodean și Mihaela Acatrinei, însă acest lucru nu a fost posibil din mai multe motive (pandemia ce a anulat concursurile de anul trecut și a comprimat teribil calendarul, lipsa unui traseu intern omologat la nivel internațional).

Startul sezonului a fost prolific pentru marșul din Cetatea Marii Uniri, la naționalele din februarie, de la Timișoara, cucerindu-se 4 medalii: *aur: Mihaela Acatrinei – la senioare (cu un record personal) și echipa CS Unirea Alba Iulia (în componența Mihaela Acatrinei, Ana Rodean și Georgiana Jid); *argint: Ana Rodean – la senioare și Georgiana Jid – la tineret (de asemenea, cu record personal). Apoi, la Balcaniada din Antalya, din martie, Mihaela Acatrinei (locul 4) și Ana Rodean (locul 5) s-au clasat în preajma podiumului.

Tot pe poziții fruntașe au terminat uniristele și Grand Prix-ul de la Békéscsaba (Ungaria): Mihaela Acatrinei – locul 5 (cu rezultatul 1:36.16), Ana Rodean – locul 7 (timpul 1:37.13), din aprilie (după ce la începutul respectivei luni au luat bronzul cu echipa CS Unirea Alba Iulia la naționalele de alergare pe 10 kilometri). Cea mai importantă întrecere a anului a fost Campionatul European din Cehia, la Poděbrady, în 16 mai, unde Acatrinei a concurat în cursa de 20 de kilometri, iar Rodean a abordat proba de 35 de kilometri, în premieră, stabilind un nou record național.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Unirea Alba Iulia, la Centenar: în 16 august 2024, expoziție de fotografii la Palatul Principilor și meci de old boys pe „Cetate” cu fostele glorii!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Unirea Alba Iulia, la Centenar: în 16 august 2024, expoziție de fotografii la Palatul Principilor și meci de old boys pe „Cetate” cu fostele glorii! Vineri, 16 august 2024, este o zi specială pentru Unirea Alba Iulia, clubul din Cetatea Marii Uniri aniversând Centenarul, respectiv un secol de la înființare. Pentru a marca acest moment […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea