Rămâi conectat

Actualitate

Proiectul guvernului privind legea 5G a primit miercuri raport de admitere din partea comisiilor juridică, de apărare și de tehnologia informației din Camera Deputaților

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Proiectul guvernului privind legea 5G a primit miercuri raport de admitere din partea comisiilor juridică, de apărare și de tehnologia informației din Camera Deputaților

Proiectul Guvernului privind Legea 5G a primit miercuri raport de admitere din partea comisiilor juridică, de apărare şi de tehnologia informaţiei din Camera Deputaţilor. Actul normativ a fost adoptat în forma transmisă de Guvern, fără a fi adoptat niciun amendament.

Votul final în plenul Camerei Deputaţilor, care este primul for sesizat în acest caz, va fi dat, cel mai probabil, la începutul săptămânii viitoare.

Potrivit proiectului, pentru a putea participa la construirea reţelelor de telecomunicaţii 5G în România, companiile trebuie să îndeplinească mai multe condiţii concomitent: nu se află sub controlul unui guvern străin, în lipsa unui sistem juridic independent; are o structură transparentă a acţionariatului; nu are un istoric de conduită corporativă neetică; se supune unui sistem juridic care impune practici corporative transparente.

Cel mai mare contestatar al proiectului este compania chineză Huawei, aceasta fiind supusă unor sancţiuni din partea SUA pentru conduită corporativă neetică şi se supune unui sistem juridic opac – cel chinez – care nu impune practici corporative transparente.

Încercări de tergiversare a dezbaterilor Deputaţii au continuat să dezbată în procedură de urgenţă Legea privind reţelele 5G, cu toate că din partea companiilor asiatice, în special cele chineze, este făcut un lobby puternic pentru temporizarea adoptării proiectului de lege. Parlamentarii români au primit la finalul lunii aprilie cu un val de petiţii de la companii şi asociaţii chineze, toate fiind îndreptate împotriva Legii privind securitatea reţelelor 5G.

Companiile şi asociaţiile nu au legătură doar cu telecomunicaţiile, ci sunt şi din domeniul alimentaţiei sau din construcţii, iar acestea cer amânarea adoptării actului, pe motiv că trebuie introduse criterii tehnice privind riscurile cibernetice.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara

Unirea Ziarul

Publicat

în

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara Variațiile termice și climatice devin din ce în ce mai extreme, iar în mai multe regiuni europene pătrund valuri de căldură și valuri de frig polar. Încălzirea globală și efectele meteorologice […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea