Rămâi conectat

Sport

CSȘ Blaj s-a calificat între primele șase echipe din țară la juniori! Performanță remarcabilă, cu repetiție!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Rezultat extraordinar realizat de echipa de juniori a CSȘ Blaj, care s-a calificat între primele șase formații din țară la această categorie competițională.

Sub comanda reputatului antrenor Alexandru Man, formația din “Mica Romă” a trecut de turneul semifinal găzduit în “Mica Romă”, cu două victorii și un insucces, și a câștigat biletele pentru ultima fază a întrecerii, peste două săptămâni, în perioada 19-23 mai, când se va bate pentru medalii cu CSȘ LPS Suceava și CSȘ LAPI Dej (turneu semifinal la Botoșani), CTF Mihai I București și CSȘ-CS Arcada Galați (turneu la Tulcea), CSȘ Zalău. Turneul final se va disputa la Dej, deși și Blajul a avut intenția de a-l găzdui.

“Este un lucru extraordinar această calificare. Am pătruns într-un top select al celor mai bune echipe din țară la juniori și vrem să realizăm calificarea și cu echipa de cadeți. Ne-am dorit acest lucru, ne bucură că am reușit și practic culegem la nivel înalt roadele unei munci începute în urmă cu câțiva ani”, a menționat antrenorul Alexandru Man (totodată directorul CSȘ Blaj), cel care a ajuns la două decenii de activitate voleibalistică și 10 calificări la turneele finale, un palmares deosebit!

În turneul semifinal de la Blaj, gazdele au început cu stângul, înfrângere, scor 1-3 cu CSȘ Zalău (cealaltă calificată), câștigând celelalte două jocuri, în minimum de seturi, 3-0, cu LPS Bihorul Oradea și CSMB Rm. Vâlcea. Lotul grupării blăjene, generația 2003-2004, este format din Octavian Orian/ cpt, Antonio Jidveian, Sebastian Mărginean, Tudor Balu (component al echipei naționale), Sebastian Roșianu, Krisztian Polgar, Cristian Bălău, Răzvan Oltean, Gabriel Bărbat, Iustin Nicoară, Robert Rus, Marian Chiorean. Este practic vorba despre o performanță cu repetiție, respectiva generație având o medalie de argint în 2019, la categoria speranțe (turneu disputat la Blaj), iar anul trecut, în momentul întreruperii campionatului, din cauza pandemiei, avea victorii pe linie la competiția cadeților.

În actuala ediție, ce a debutat  în luna aprilie, după mai bine de un an de pauză, CSȘ Blaj a pierdut un singur meci din cele 9 disputate în campionatul dedicat juniorilor. De asemenea, CSȘ Blaj mai are două reprezentante în turneele semifinale, ale cadeților (antrenor Alexandru Man), Seria a III-a disputându-se la Dej, având componența LAPI Dej, CSȘ “Avram Iancu” Ștei și CSȘ Caransebeș, respectiv la cadete (antrenor Dan Moldovan), în Seria a V-a, la Sighetu Marmației, alături de gazdele CSȘ Sighetu Marmației, CSȘ 2 Baia Mare și ACS Silvania Sport, meciuri prevăzute la finele săptămânii, în perioada 14-16 mai


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

CSM Unirea Alba Iulia, triunghiular în Slovenia: remiză cu ND Gorica și eșec cu CSM Reșița

Dan HENEGAR

Publicat

în

CSM Unirea Alba Iulia a susținut un triunghiular în Slovenia, la Rogla, întâlnind ND Gorica (remiză, 1-1) și CSM Reșița (eșec, 0-1). După ce amicalul cu NK Bistrica a fost anulat, uniriștii au susținut două teste a câte 45 de minute în aceeași zi, obținând rezultate de apreciat în fața unor oponenți din eșalonul superior. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea