Rămâi conectat

Actualitate

Asociația care a organizat vânătoarea ursului Arthur a sesizat CNA. Dorește sanctionarea presei pentru informații false

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Asociația care a organizat vânătoarea ursului Arthur a sesizat CNA. Dorește sanctionarea presei pentru informații false

Consiliul Naţional al Audiovizualului a fost sesizat de către asociația care a organizat vânătoarea în care prințul Emanuel von und zu Liechtenstein l-a vânat pe ursul Arthur, pentru a sancționa „toate posturile TV, posturile de radio, presă liberă şi on-line pentru comunicarea de informaţii false”.

Sesizarea a fost transmisă duminică 9 mai 2021, de către preşedintele Asociaţiei „Târnava Mare” din Odorheiu-Secuiesc, Marmureanu-Biro Leonard.

„În spaţiul public din România în ultima perioadă s-a vehiculat ipoteza împuşcării unui urs, cel mai mare din România şi Europa, fară argumente ştiinţifice, afirmate de un activist de mediu. Vă precizăm că funcţia de activist de mediu nu se regăseşte în Clasificarea funcţiilor din România. Pentru dovada acesteia găsiţi în spaţiul public toate postările acestor posturi de televiziune, presei libere şi online şi a postărilor pe platforma Facebook”, susţine preşedintele asociaţiei în sesizarea transmisă Consiliului Naţional al Audiovizualului.

În solicitarea Asociației către CNA se precizează că au fost atașate „poze cu urși mai mari decât Arthur”.

După scandalul internațional declanșat de Arthur, prințul Emanuel von und zu Liechtenstein a declarat că nu el l-a omorât pe cel mai mare urs din România. Într-o declarație pentru presa din Austria, prinţul spune că are probe care îi susțin spusele.

Prințul confirmă că a ucis un urs în România dar susține că animalul pe care l-a împușcat ar fi fost unul eliberat pentru împușcare, şi nu Arthur. Mai mult, acesta precizează că are fotografii care demonstrează că animalul ucis de el nu este ursul Arthur.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara

Unirea Ziarul

Publicat

în

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara Variațiile termice și climatice devin din ce în ce mai extreme, iar în mai multe regiuni europene pătrund valuri de căldură și valuri de frig polar. Încălzirea globală și efectele meteorologice […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea