Rămâi conectat

Curier Județean

Programul liturgic, la Catedrala Încoronării din Alba Iulia, în ziua pomenirii Moșilor de iarnă 2021

Ziarul Unirea

Publicat

în

Programul liturgic, la Catedrala Încoronării din Alba Iulia, de Moșii de iarnă 2021, în seara de vineri

Citește și: Moșii de iarnă 2021: La ce dată se sărbătoresc și ce alimente trebuie împărțite în Sâmbăta Morților

La Catedrala Încoronării din Alba Iulia va fi oficiată, în seara zilei de vineri, 5 martie, slujba privegherii 2021, începând cu ora 22.00. În prima parte vor fi săvârșite Vecernia și Utrenia, urmând ca de la miezul nopții să fie celebrată Dumnezeiasca Liturghie a Sfântului Ioan Gură de Aur.

Citește și: Când începe Postul Paștelui 2021

Devenită deja o tradiție, această rânduială specială este oficiată în prima noapte de vineri spre sâmbătă a fiecărei luni, cu excepția perioadelor celor patru Posturi de peste an.

De asemenea, amintim faptul că slujba Vecerniei și a Acatistului Preasfintei Născătoare de Dumnezeu, săvârșită în mod obișnuit în seara zilei de vineri, de la ora 18.00, va fi suprimată.

În ceea ce privește programul liturgic al Catedralei Reîntregirii din dimineața zilei de sâmbătă (6 martie), în ziua pomenirii Moșilor de iarnă, acesta va cuprinde oficierea slujbei parastasului de obște, cu începere de la ora 9.00. Adaptând grila de programe în acord cu programul Catedralei arhiepiscopale, Radio Reîntregirea va transmite în direct, începând cu ora 22.00, slujba privegherii, care se va încheia în jurul orei 1.30.

Citește și: Mesaje de Paște. Urări de Paște. Felicitări de Paște care pot fi transmise prin SMS de Sfintele Paști

Moşii de iarnă deschid seria celor şapte sâmbete ale morţilor, ce se va încheia cu Sâmbăta lui Lazăr (ziua dinainte de Duminica Floriilor) și în care se fac parastase. Este una dintre cele mai sărbători înainte de intrarea în Postul Paștelui 2021.

Sursa: reintregirea.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

INCENDIU de vegetație uscată pe șoseaua de centură a municipiului Alba Iulia: Intervin pompierii

Ziarul Unirea

Publicat

în

INCENDIU de vegetație uscată pe șoseaua de centură a municipiului Alba Iulia: Intervin pompierii Un incendiu de vegetație uscată a izbucnit duminică după-masa pe șoseaua de centură a municipiului Alba Iulia. Citește și: INCENDIU în Alba Iulia, cu degajare de fum, de la o oală cu mâncare uitată pe foc Detasamentul de pompieri Alba Iulia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea