Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Românii ar putea munci până la vârsta de 70 de ani! Noul proiect de lege, prezentat de Ministrul Raluca Turcan

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Raluca Turcan a anunțat faptul că Ministerul Muncii pregătește un proiect de lege care oferă opțiunea pensionării la 70 de ani, celor care doresc acest lucru. Aceasta a mai adăugat că angajații de la stat ar putea avea posibilitatea de a alege pensionarea la termen sau sa continue munca până la 70 de ani, dar nu se va putea cumula salariul cu pensia.

„Vârsta de pensionare va fi atinsă într-un proiect pe care noi îl pregătim la minister şi pe care îl vom discuta cu partenerii sociali şi cu toţi cei care vor fi implicaţi – să existe opţiunea pensionării la 70 de ani şi această opţiune să fie cumulată cu optarea, după vârsta standard de pensionare, între pensie şi salariul la stat”, a spus Turcan într-o conferință de presă.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

„Fie pensie și opțiunea de a se pensiona la 70 de ani, fie să aleagă partea de salariu”, a adăugat ea, precizând că acest lucru este valabil pentru angajații din sistemul de stat.

Declarația a fost făcută în contextul în care Turcan a anunțat că Ministerul Muncii va începe recalcularea pensiilor în baza unei noi legi. În următoarele 18 luni vor fi evaluate cinci milioane de dosare de pensie, a precizat ea.

Sursa: digi24.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

De ce la Paște NU trebuie să urăm ”sărbători fericite” sau ”Paște fericit”?

Unirea Ziarul

Publicat

în

De ce la Paște NU trebuie să urăm ”sărbători fericite” sau ”Paște fericit”? Un episcop ortodox le-a explicat credincioșilor săi de ce nu se urează „Sărbători fericite!” de Învierea Domnului. Preasfinţitul Ambrozie, episcopul Giurgiului, a vorbit despre „păcatul” pe care-l fac unii credincioși în perioada pascală. „Mulţi dintre dumneavoastră v‑aţi împărtăşit cu trupul şi sângele […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea