Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Particulele emise în timp ce vorbești răspândesc coronavirusul mai mult decât tusea. Distanța de doi metri este ineficientă dacă nu sunt purtate măștile de protecție

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Atunci când vorbești, mici aerosoli rămân în aer mai mult timp decât picăturile mai mari ce rezultă dintr-o tuse, aceștia răspândind coronavirusul mai repede.

Dacă vorbești cu un prieten atunci ești infectat cu coronavirus, riscul de a-i transmite virusul este mai mare decât dacă tușești lângă el, din cauza particulelor persistente, sugerează un nou studiu.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Coronavirusul poate fi răspândit prin mai multe căi, inclusiv prin picăturile emise de o persoană infectată atunci când respiră, vorbește sau tușește. Așa se explică de ce virusul se răspândește mult mai ușor în spații închise. În timp ce picăturile mari cad pe pământ pe distanțe scurte, picăturile minuscule, cunoscute sub numele de aerosoli, pot transporta virusul pe distanțe mai mari de doi metri, iar virusul persistă.

Rezultatele experților arată că durează câteva secunde pentru ca particulele expulzate să se răspândească pe o distanță de cel puțin doi metri, scrie The Guardian.

„Aveți nevoie de măști, de distanțare și de o ventilație bună în încăperi, astfel încât aceste particule să nu se acumuleze într-un spațiu închis și să fie îndepărtate în siguranță“, spune prof. Pedro Magalhães de Oliveira, expert în mecanica fluidelor la Universitatea din Cambridge și coautor al studiului.

Distanța de doi metri este ineficientă dacă nu sunt purtate măștile de protecție.

Echipa de cercetători avertizează că nu este sigur să stai fără mască lângă o persoană infectată care vorbește sau tușește, chiar dacă stă la doi metri de tine.

„Vorbirea este o problemă foarte importantă atunci când vorbim despre transmiterea virusului. Ea trebuie luată în considerare pentru că produce particule mult mai fine decât tusea, iar aceste particule pot persista timp de cel puțin o oră în cantități care sunt suficiente pentru a provoca boala“, spune de Oliveira.

Sursă: alephnews.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

De ce la Paște NU trebuie să urăm ”sărbători fericite” sau ”Paște fericit”?

Unirea Ziarul

Publicat

în

De ce la Paște NU trebuie să urăm ”sărbători fericite” sau ”Paște fericit”? Un episcop ortodox le-a explicat credincioșilor săi de ce nu se urează „Sărbători fericite!” de Învierea Domnului. Preasfinţitul Ambrozie, episcopul Giurgiului, a vorbit despre „păcatul” pe care-l fac unii credincioși în perioada pascală. „Mulţi dintre dumneavoastră v‑aţi împărtăşit cu trupul şi sângele […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea