Rămâi conectat

Actualitate

Vaccinul anti-COVID: Cum s-a dezvoltat atât de repede, în plină criză sanitară

Ziarul Unirea

Publicat

în

Un video prin care s-a explicat modul în care vaccinul anti-Covid a putut fi dezvoltat atât de repede, a fost postat marți de către Biroul de Informare al Parlamentului European în România pe contul oficial de Twitter.

În primul rând, pentru că este o urgență mondială. Prin concentrarea de expertiză, finanțare, sprijin politic plus noi cercetări și tehnologii s-a putut lucra la vaccin mai repede, se arată într-o campanie de promovare a Parlamentului European.

În al doilea rând duratele au fost scurtate. De obicei, în crearea unui vaccin există etape succesive, dar pentru Covid-19 etapele au loc simultan. De exemplu producția a început înaintea rezultatelor testării pe subiecți umani. Astfel, vaccinurile sunt gata de utilizare de îndată ce evaluatorii dau undă verde.

Evaluarea științifică independentă începe imediat. De obicei Agenția Europeană pentru Medicamente începe evaluarea doar după încheierea procesului de creare. În cazul Covid-19 companiile au comunicat rezultatele la fiecare pas economisind timp în etapa finală.

Din toate aceste motive vaccinurile împotriva Covid-19 sunt produse în mod accelerat fără a compromite calitatea, siguranța sau eficacitatea.

Vaccinurile împotriva Covid-19 nu sunt autorizate în UE decât dacă dovezile științifice demonstrează că beneficiile sunt mult mai mari decât riscurile potențiale. Urmând aceleași reguli stricte ca pentru toate vaccinurile precedente.

Sursă: stirileprotv.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

CODUL RUTIER 2024: Șoferii agresați în trafic pot să sune la 112. Gesturile care sunt considerate acte de HĂRȚUIRE

Ziarul Unirea

Publicat

în

CODUL RUTIER 2024: Șoferii agresați în trafic pot să sune la 112. Gesturile care sunt considerate acte de HĂRȚUIRE Hărțuirea în trafic se manifestă prin diverse manevre agresive: claxoane, semnalizări agresive, înjurături sau chiar aruncarea de obiecte spre un alt conducător auto. Pentru a reclama un șofer agresiv, poți apela la 112, pentru că agresiunea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea