Rămâi conectat

Actualitate

Nou RECORD de infectări în Spania: Peste 84.000 de persoane confirmate într-un singur week-end și 455 de morți din cauza COVID-19

Ziarul Unirea

Publicat

în

Numărul de noi infectări cu coronavirus a atins în Spania un nou record de 84.287 într-un singur week-end, în timp ce 455 de persoane au murit din cauza COVID-19, a anunţat luni seara Ministerul Sănătăţii din Madrid, potrivit dpa. Cu o săptămână înainte, în week-end, au fost raportate 61.422 de infectări şi 401 decese.

Numărul de noi infectări la 100.000 de locuitori în decursul a şapte zile – aşa-numita rată de incidenţă de şapte zile – a crescut la puţin sub 380. Prin comparaţie, în Germania această valoare a fost de 134 luni.

Citește și: OFICIAL| 27 noi INFECTĂRI în județul Alba, în ultimele 24 de ore: LISTA localităților din care provin noile cazuri de COVID-19

Deoarece numărul infectărilor a înregistrat o creştere în ultimele săptămâni, regiunile spaniole au înăsprit măsurile împotriva răspândirii coronavirusului. Reguli diferite se aplică la nivel naţional, deoarece fiecare regiune poate decide în baza unui cadru definit.

Restaurantelor li se permite să vândă doar în regim de catering sau să servească mâncare afară. Multe cluburi de fitness sunt închise, în timp ce teatrelor, sălilor de concerte şi cinematografelor li se permite să folosească doar o mică parte din locurile lor sau chiar deloc.

Citește și: OFICIAL| 1.509 cazuri noi de coronavirus în România. Bilanțul total ajunge la 695.153 de îmbolnăviri

În unele regiuni, cum ar fi insula Mallorca, reuniunile cu persoanele care nu locuiesc în aceeaşi gospodărie sunt complet interzise, iar în altele acestea sunt limitate la patru persoane.

De la începutul pandemiei, Spania, cu o populaţie de 47 de milioane de locuitori, a înregistrat în total 2,33 milioane de infectări cu noul coronavirus şi 53.769 de decese asociate COVID-19.

Sursa: stiritvr.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

ANAF nu mai încape de afacerile de familie. Pregătește controale, la inițiativa ministrului PNL, Marcel Boloș

Unirea Ziarul

Publicat

în

ANAF nu mai încape de afacerile de familie. Pregătește controale, la inițiativa ministrului PNL, Marcel Boloș ANAF pregătește controale la soții sau fraţii care au firme împreună în România Este ideea ministrului de Finanțe, Marcel Boloş, care a modificat Codul Fiscal la finalul anului trecut, iar această prevedere ar urma să intre în vigoare din […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea