Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Participant la testele pentru vaccinul anti-Covid: „Efectele secundare nu durează mult. Dar e mai grav dacă oamenii nu se vaccinează”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Un tânăr participant la testele clinice pentru vaccinul anti-Covid dezvoltat de Moderna, Yasir Batalvi, a discutat în cadrul unui interviu despre efectele secundare pe care le-a experimentat în urma vaccinării.

„La 30 de minute după ce am făcut vaccinul am simțit o durere și o amorțeală în braț. Ca și cum cineva m-ar fi lovit”, povestește Batalvi.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

„Seara aceea a fost dificilă. Am făcut o febră ușoară, frisoane, m-am simțit obosit”, spune el.

Înainte de a face vaccinul, în cadrul testelor clinice, Batalvi a trebuit să semneze un document de 22 de pagini, în care erau prezentate posibilele efecte secundare. Spune că a avut ezitări, pentru că urma să fie voluntar pentru testarea unui vaccin experimental, dar că a mers totuși înainte și a făcut vaccinul.

Apoi, când Moderna a anunțat că vaccinul a demonstrat o eficacitate de 94%, Batalvi spune că a meritat riscul de a se fi oferit voluntar la testele clinice.

„Efectele secundare nu durează mult. Dar e mai grav dacă oamenii nu se vaccinează, efectele sunt de lungă durată. Poate fi diferența între viață și moarte”, spune el.

Compania americană Moderna a anunţat săptămâna trecută că rezultatele complete ale ultimului studiu clinic au confirmat o eficienţă de 94,1% a vaccinului său anti-COVID-19 şi va depune cererea de autorizare în regim de urgenţă atât la Administraţia pentru Alimente şi Medicamente (FDA) din SUA şi la Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA).

Nicio formă gravă a bolii nu a apărut în grupul de participanţi care au fost vaccinaţi. La studiul clinic de fază 3 au participat 30.000 de voluntari.

Sursa: digi24.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

România, printre țările cu cea mai mică speranță de viață din UE. Cine se află sub noi în clasament

Bogdan Ilea

Publicat

în

România, printre țările cu cea mai mică speranță de viață din UE. Cine se află sub noi în clasament România este a 3-a țară cu cea mai mică speranță de viață din UE, doar două țări fiind mai slabe la acest capitol decât noi. La partea opusă a clasamentului se află țări precum Spania sau […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea