Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Sendy Țălnar: ”Redați-ne libertatea! Lăsați-ne să trăim înainte să murim! Vreau să respir aer curat și să privesc cerul cu încredere”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Sendy Țălnar, fiica fostului jucător și antrenor dinamovist Cornel Țălnar, se alătură revoltei miilor de oameni nemulțumiți de măsurile luate de autorități în criza COVID. Tânăra albaiuliancă, deja cunoscută în rândul tinerilor ca fiind o polisportivă de excepţie a Alba Iuliei, a postat pe rețeaua de socializare facebook un mesaj adresat autorităților care decid soarta românilor.

Nemulțumirea antrenoarei de fitness vine în contextul intrării municipiului Alba Iulia în carantină timp de 14 zile și intrarea în vigoare a noilor măsuri, care prevăd printre altele închiderea sălilor de sport și fitness și a oricăror activități sportive atât în spații închise, cât și deschise.

Tânără este conștientă de existența virusului, dar este de părere că oamenilor ar trebui să le fie respectat liberul arbitru, iar aceștia să decidă felul cum vor să se ferească de noul coronavirus. Totodată, mesajul albaiuliencei este și o pledoarie pentru sport, care este sănătate curată și poate cea mai importantă armă în lupta cu COVID-19.

Redăm mai jos, integral, mesajul lui Sendy Țălnar:

”NU MAI pot să TAC!!! Răbdarea, Toleranța, Încrederea în niște oameni care iau decizii pentru binele nostru… toate s-au terminat! Mă declar profund DEZAMAGITĂ de ceea ce se întâmplă în orașul nostru, în România, în majoritatea țărilor. Încotro ne îndreptăm? Ce vreți să faceți cu noi?!? Să ne puneți botniță, să ne dresați, să ne terminați sau exterminați!

De mâine ne închideți din nou activitatea! RUȘINE SĂ VĂ FIE! Să nu fie cu supărare, însă doar niște INCOMPETENȚI pot să ajungă să hotărască interzicerea TUTUROR ACTIVITĂȚILOR ȘI COMPETIȚIILOR SPORTIVE, INDIVIDUALE SAU COLECTIVE CARE SE DESFĂȘOARĂ ÎN SPAȚII ÎNCHISE SAU DESCHISE, cu excepția celor profesioniste organizate de federațiile de profil – conform art. 5 pct.7 din Hotărârea nr.63 din 15.11.2020!

ESTE SCANDALOS domnilor așa-ziși intelectuali să închideți SPORTUL – singura armă reală cu care putem lupta împotriva virusului și a oricărui tip de boală! Ba mai mult, în urmă cu câteva zile ați instituit obligativitatea purtării măștii în toate spațiile închise (deci, implicit și în timpul antrenamentelor în sălile de fitness – aerobic)! Ați făcut oare d-voastră înainte un test să vedeți dacă este sau nu ok să porți mască în timpul unui efort fizic moderat sau intens? Sunt absolut convinsă că NU! V-ați fi sufocat și ați fi avut d-voastră nevoie imediată de aparatele de ventilație care sunt insuficiente pentru cei care în aceste vremuri au reală nevoie!

Închideți sălile de sport și toate activitățile sportive de agrement și NU ÎNCHIDEȚI saloanele de înfrumusețare, acolo unde contactul uman există cu adevărat. Nuuuuuuuu, să câștigăm înfrumusețarea temporară, artificială, este mai puțin nociv și mult mai important decât faptul de a câștiga sănătate prin mișcare! IN-CRE-DI-BIL!

Vreau să precizez că nu am nimic cu saloanele de înfrumusețare sau cu cei care își câștigă existența din munca prestată acolo, precizarea mea era ca o comparație cu ceea ce s-a hotărât pentru activitatea sportivă – în martie ambele activități erau închise deodată!

Închideți HORECA și astfel puneți economia națională în cap! Domnilor de la CJSU ALBA, dar și cei de la MINISTER, d-voastră dați legi după ureche? După cum visați noaptea? Nu gândiți ce implicare practică pot să aibă, ce repercusiuni? Nuuu, bineînțeles că NU. E nevoie totuși de un efort intelectual să dai niște legi umane corecte, deci e nevoie de creier. Creați legi peste noapte fără aplicabilitate normală și vă așteptați ca lucrurile să meargă fără niciun fel de probleme, că oamenii sunt ca oile, ușor de condus când nu își mai pun mintea la contribuție!

Ne credeți chiar proști? Puneți mască (botniță) pe gura oamenilor și sperați că aceștia învață să tacă, învață să stea retrași și să se ascundă de normalitate. Ne închideți în case, ne obligați să facem declarații, încercați să ne dresați în timp ce conturile unora (ale acelora care oricum AU PREA MULT(e) și nu neaparat prin muncă cinstită!) se umplu până la refuz! Închideți piețele autohtone și deschideți sau lăsați să funcționeze fără niciun fel de restricții supermarket-uri străine umplute până la refuz de oameni care lasă acolo banii munciți ca să sporească economia altor țări și pe a României doriți să o nimiciți !

Ne închideți activitatea, dar NU NE SPRIJINIȚI CU NIMIC!! Ați trecut ȘCOALA românească în mediul online ca întreg sistemul să se îndobitocească și oamenii să devină și mai DEPENDENȚI de telefoane, laptop-uri, tablete, tehnologie! De ce? Pentru că așa știți că ne puteți manipula și mai bine! Ne radiați creierul și devenim astfel mai permisivi, deși stârniți în noi agresivitate și interiorizare!

Cei care mor în aceste vremuri și au fost diagnisticați cu COVID (fără a li se mai face autopsie și fără ca personalul medical să fie sigur 100% că persoanele fuseseră contaminate) sunt aruncați în groapă ca animalele și turnat beton peste dânșii! Odios! Unde vă credeți? Cine ne credeți? Ați avut ca scop principal ca oamenii să se îndepărteze fizic și afectiv unii de ceilalți și să se privească cu frică… V-a ieșit… Pe cât de trist, pe atât de adevărat!

NE OBLIGAȚI SĂ PURTĂM MASCĂ și NU EXISTĂ nicio dovadă clară, științifică cum că ne-ar proteja cu adevărat! Câți dintre cei care au purtat-o cu strictețe încă din martie de când a fost pronunțată starea de urgență s-au îmbolnăvit? Vă spun eu, MULȚI! Poate prea mulți, fiindcă ați ajuns să le afectați creierul cu LIPSA DE OXIGEN, cu panica, frica și nebuloasa pe care le-ați inoculat prin intermediul mass-media!

Faceți TESTE care AU REZULTATE NECONCLUDENTE, cu alte cuvinte NU AU REZULTATE CORECTE (sunt „n” cazuri de persoane care au făcut mai multe teste în aceeași zi și rezultatele au fost diferite. Faceți teste pe bandă rulantă angajaților din instituțiile statului (tot pe banii noștri ai contribuabililor). Trimiteți în stradă pe cei care trebuie să ne verifice declarațiile și care TREBUIE să ne amendeze ca să faceți bani la bugetul de stat! Ce lucruri ingrate…

E strigător la cer ce se întâmplă! Cred că o să ajungeți să ne OBLIGAȚI să facem VACCINUL „magic” care ne ajută să nu murim de COVID. Ce tâmpenie! ÎNAINTE SĂ MURIM, vă rog lăsați-ne să trăim! LĂSAȚI PURTAREA MĂȘTII FACULTATIVĂ! Cei care doresc să se protejeze cu adevărat sunt liberi să poarte chiar căști de motocicletă sau costume de astronauți! Absolut nicio problemă! Iar cei care știu sigur că măștile sunt frecții la picior de plastic să fie liberi să NU le poarte!

Haideți să fim cerebrali și corecți cu viața aceasta! Haideți să mergem pe principiul că ceea ce facem aia primim! Haideți să avem LIBER ARBITRU și să respectăm acele reguli de bun simț care sunt de când lumea și pământul! REDAȚI-NE LIBERTATEA! LĂSAȚI-NE SĂ TRĂIM ÎNAINTE SĂ MURIM!

Înainte de a încheia acest mesaj care sunt convinsă că va deranja pe mulți, dar pe care mi-l asum în totalitate și cu inima ușoară, mai vreau să precizez că eu CRED că acest virus EXISTĂ, așa cum am crezut și am văzut că există și alte boli. Dar cred că este important să ne obișnuim să trăim cu el! Haideți să privim oamenii care se infectează cu aceeași empatie ca pe cei care se îmbolnăvesc de cancer, deci fără voia lor și să acceptăm ceea ce vine peste noi, pentru că totul este spre evoluția noastră spirituală și EU VREAU SĂ RESPIR AER CURAT în țara mea ȘI SĂ PRIVESC CERUL cu încredere că lumea în care m-am născut merită să fie liberă spiritual, așa cum ni s-a promis înca dinainte să ne fi născut”


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

LOCURI de MUNCĂ în județul Alba, la data de 30 APRILIE 2024: 470 posturi sunt disponibile în Alba Iulia, Aiud, Câmpeni, Ocna Mureș, Sebeș și Teiuș

Ziarul Unirea

Publicat

în

LOCURI de MUNCĂ în județul Alba, la data de 30 APRILIE 2024: 470 posturi sunt disponibile în Alba Iulia, Aiud, Câmpeni, Ocna Mureș, Sebeș și Teiuș Persoanele interesate să ocupe un loc de muncă pot viziona ofertele accesând www.anofm.ro, selectați AJOFM Alba, secțiunea Persoane fizice – Locuri de muncă vacante sau se pot prezenta la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea