Rămâi conectat

Ştirea zilei

Ștrandul Cugir va fi transformat în sală de sport multifuncțională. Administrația locală a aprobat predarea amplasamentului către Compania Națională de Investiții

Ziarul Unirea

Publicat

în

Ștrandul Cugir va fi transformat în sală de sport multifuncțională. Administrația locală a aprobat predarea amplasamentului către Compania Națională de Investiții.

Aleșii Cugirului au aprobat miercuri în ședință extraordinară, un proiect de hotărâre al primarului Adrian Teban privind predarea către Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării si Administrației Publice prin Compania Națională de Investiții a amplasamentului teren si constructii situat pe str. Ghe. Lazar, nr. 1A pentru obiectiv de investiție „Modificarea si schimbarea destinației din ștrand în sală de sport multifuncțională”.

Contextul realizării acestui proiect îl constituie continuarea strategiei locale de a investi în sănătate și sport, începută prin modernizarea unitații spitalicești și continuarea prin investiții în cadrul bazelor sportive moderne în vederea preîntâmpinării problemelor de sănătate prin practicarea unui sport. În prezent, orașul Cugir beneficiază de 3 săli de sport de mici dimensiuni care sunt amplasate în incintele unităților școlare.

,,Considerăm că investiția este oportună pentru locuitorii orașului Cugir prin faptul că se vor putea organiza competiții de interes local, județean și chiar național, pentru categoriile de sporturi practicate în sală, a precizat primarul orașului, Adrian Teban.

În conformitate cu legislația în vigoare, pentru cuprinderea acestui obiectiv în Programul Național de Construcții de Interes Public sau Social, se impune aprobarea predării către Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației prin Compania Națională de Investiții CNI SA, pe bază de protocol a amplasamentului teren și construcții situat la adresa amintită, cu o suprafață construită de 3565 mp și desfașurată de 4935 mp.

Clădirea denumită ,,ștrand” nu a fost finalizată și nu a funcționat niciodată, deși se dorea a fi un ștrand cu bazin olimpic, însă în anul 1990 lucrarile au fost sistate.

Construcția este formată din sala bazinelor și o anexă în care urmau să fie amplasate toate funcțiunile legate de deservirea bazinelor. Anexa a fost parțial modernizată și funcționează în prezent Sucursala de apă Cugir. Pentru modificarea și schimbarea destinației din ștrand în sală de sport multifuncțională sunt necesare lucrări de reconstruire acoperiș, compartimentări, închideri exterioare, finisaje interioare și exterioare, instalații electrice, termice, sanitare și de ventilație, rezultând următoarele spații care vor asigura o funcționalitate în condiții moderne a unei săli de sport și anume: sală de box; sală pentru dezvoltarea forței; sală bazin refacere; cameră de odihnă; cameră masaj, vestiare pentru sportivi; grupuri sanitare pentru spectatori; sală multifuncțională; sală de conferințe; grupuri sanitare etc.

Constantin PREDESCU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

UPDATE | ACCIDENT MORTAL la Cisteu de Târnavă: Un bărbat de 46 de ani a decedat, în urma unei coliziuni între un autocamion și două autoturisme

Bera Larisa

Publicat

în

UPDATE | ACCIDENT MORTAL la Cisteu de Târnavă: Un bărbat de 46 de ani a decedat, în urma unei coliziuni între un autocamion și două autoturisme Un accident a avut loc joi, 25 iulie, în jurul orei 16.45, pe raza localității Cisteiu de Târnavă între un autocamion și două autoturisme. Două persoane ar fi suferit […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea