În România se cheltuie 40% din venituri pe alimente, iar 3 din 4 români aruncă mâncarea neconsumată. STUDIU
În România se cheltuie 40% din venituri pe alimente, iar 3 din 4 români aruncă mâncarea neconsumată. STUDIU
Trei din patru români aruncă mâncarea neconsumată la gunoi. Românii cheltuie între 30% și 40% din veniturile lunare pe alimente, față de media de 10% din Uniunea Europeană, iar între 33% și 50% din mâncarea cumpărată ajunge să fie aruncată.
Potrivit unui ghid al unei companii pentru alegerea optimă a meniului, trei din patru respondenți la întrebarea: „Ce faci cu mâncarea care îți rămâne în frigider, neconsumată?” au menționat că o aruncă, un obicei de consum tot mai întâlnit în special în mediile urbane, în timp ce un sfert dintre aceștia spun că au grijă să o consume integral sau să o doneze, scrie Mediafax.
Conform unui raport al Comisiei Europene, românii cheltuie între 30% și 40% din venituri pe alimente, comparativ cu media de circa 10% în Uniunea Europeană.
De asemenea, între 33% și 50% din mâncarea pe care o cumpără ajunge să fie aruncată. Până la 50% din totalul risipei alimentară este produs de consumatorii individuali din orașe, potrivit aceleiași surse.
Ghidul a fost prezentat de LifeBox, de Ziua Națională a Alimentației și a Combaterii Risipei Alimentare, în scopul de a atrage atenția asupra fenomenului risipei alimentare, cu impact pe termen lung asupra societății.
Sursa: digi24.ro
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Actualitate
Crește plafonul pentru plata TVA, de la 1 aprilie 2025, pentru întreprinderile mici Guvernul României a adoptat o Ordonanță de Urgență care aduce modificări importante Codului Fiscal, printre cele mai relevante măsuri fiind majorarea plafonului de scutire de TVA pentru întreprinderile mici de la 300.000 lei la 395.000 lei. Măsura va intra în vigoare la […]