Rămâi conectat

Actualitate

Aerisirea camerelor, printre principalele recomandări sanitare în lupta împotriva COVID-19, introdusă de către experții germani

Ziarul Unirea

Publicat

în

Experții germani, arată că aerisirea camerelor este mai eficientă decât decontaminarea suprafețelor, pentru a combate COVID-19. Aceasta era doar o recomandare, până săptămâna trecută, de când face parte oficial din regulile sanitare principale care sunt aplicate în Germania pentru lupta împotriva COVID-19.

Germanii nu se tem de „curent”. Aerisirea regulată a camerelor și sălilor este o practică intrată deja în obiceurile germane. Unii spun chiar că este o obsesie națională.

Obligația aerisirii locuințelor este inclusă chiar și în unele contracte de închiriere a apartamentelor.

Însăși Angela Merkel a explicat că celor trei principale directive oficiale în lupta cu virusul – distanțarea fizică, igiena mâinilor și masca – li se adaugă două noi recomandări: instalarea aplicației de alertare împotriva coronavirusului și aerisirea spațiilor private și publice.

Ce înseamnă această aerisire recomandată de Cancelarie? Ea presupune deschiderea largă a unei ferestre dimineața și seara, timp de cel puțin cinci minute, pentru a permite aerului să circule.

Asta, pentru că, potrivit unor studii, 90% dintre pacienții COVID-19 ar fi căpătat virusul din locuri prost ventilate.

Pentru o eficiență maximă, este recomandabilă o „aerisire încrucișată”, adică pur și simplu deschiderea tuturor ferestrelor unei case sau ale unui apartament pentru a permite formarea unor curenți de aer și astfel o reîmprospătare completă.

Una dintre principalele căi de contaminare cu noul coronavirus este așa-numitul „nor viral”, care plutește și pe care îl poate respira toată lumea. Aerosolii sunt arătați tot mai mult cu degetul ca fiind modalitatea prin care cineva contractează coronavirusul.

Sursa: stiripesurse.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Pensii militare 2024: Pragul de neimpozitare ar putea crește la 3.000 de lei

Bera Larisa

Publicat

în

Pensii militare 2024: Pragul de neimpozitare ar putea crește la 3.000 de lei Guvernul ar urma să aprobe, neimpozitarea pensiilor militare sub 3.000, în ședința următoare, potrivit unor surse guvernamentale. Citește și: VIDEO | DEZASTRU după recalcularea pensiilor: Scădere de 5.865 de lei a pensiei pentru o persoană din Alba care a lucrat aproape 40 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea