Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Aproape 3.600 de copii și elevi au fost depistați pozitiv cu COVID-19 în prima lună a anului școlar, în vreme de pandemie

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În acest an școlar, de la începutul acestuia, au fost depistate 3.631 de cazuri de infectare cu COVID-19 la copii și elevi cu vârsta între 0 și 19 ani, conform datelor publicate de către Ministerul Sănătății. Astfel, peste o treime din cazurile de COVID incluse în grupa de vârstă 0-19 ani, confirmate în țară de la începutul pandemiei, au fost înregistrate în prima lună a noului an școlar.

România se confruntă în ultima perioadă cu o creştere îngrijorătoare a numărului de cazuri de COVID-19, iar tendința este valabilă și pentru copii.

Site-ul de știri pe teme de educație Edupedu.to arată că mai mult de o treime din cazurile de COVID din grupa 0-19 ani confirmate în România de la debutul pandemiei au fost înregistrate în prima lună de şcoală.

Concret, din cele 10.073 de cazuri de COVID-19 din grupa de vârstă 0-19 ani înregistrate de la începutul pandemiei, 3.631 au fost raportate în prima lună de şcoală.

Potrivit datelor Ministerului Sănătății, tendința pare a fi una de creștere.

În a patra săptămână de școală, 5-11 octombrie 2020, au fost 1.283 de cazuri de infectare la copii și tineri, majoritatea cu vârstă școlară și preșcolară, din grupa 0-19 ani.

Creșterea a fost de peste 38% față de săptămâna precedentă, iar faţă de prima săptămână de şcoală creşterea a fost de peste 90%.

Potrivit datelor de la Ministerul Educaţiei, la ora actuală, în 194 de unităţi şcolare se înregistrează cazuri de COVID-19.

Sursa: libertatea.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cum trebuie să procedeze românii care dețin două autoturisme sau două proprietăți imobiliare: Legea pe care nu mulți oameni o cunosc

Bogdan Ilea

Publicat

în

Cum trebuie să procedeze românii care dețin două autoturisme sau două proprietăți imobiliare: Legea pe care nu mulți oameni o cunosc Românii care dețin două mașini sau două apartamente, trebuie să știe că vânzarea celei de-a doua mașini sau a celei de-a doua locuințe în decursul aceluiași an calendaristic poate implica costuri suplimentare. Conform unei […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea