Rămâi conectat

Actualitate

Școlile, principare focare de COVID-19 pentru tineri: Numărul cazurilor în rândul copiiilor a crescut cu 22% de la începerea școlii.

Ziarul Unirea

Publicat

în

În a treia săptămână de școală, perioada 28 septembrie – 4 octombrie, numărul cazurilor de infectare cu noul SARS-CoV-2 a avut o creștere cu 22% față de săptămâna anterioară, potrivit datelor oficiale analizate de Edupedu.ro. Numărul de cazuri de infectare la copii, în grupa de vârstă 0-19 ani, a ajuns la cifra de 2.787 de cazuri din 14 septembrie până pe 7 octombrie.

Procentual, din cele 38.383 de cazuri înregistrate la nivel național în perioada 14 septembrie-7 octombrie 2020, cazurile din grupa de vârstă 0-19 ani reprezintă 7,26%.

Ministerul Educației a anunțat că 173 de școli, din cele 355 aflate în scenariul roșu, deci învățare online, sunt din cauza cazurilor de COVID-19. Reamintim, o școală se închide dacă mai mult de 3 elevi din clase diferite sunt infectați.

În prima săptămână de școală au fost înregistrate, cumulat, 664 de cazuri pe intervalul de vârtă 0-19 ani. Media cazurilor zilnice a fost de 94.

În a doua săptămână de școală au fost cu 14,1% mai multe cazuri (758). Media cazurilor zilnice a urmat și ea la 108.

Sursa: g4media.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Mircea Geoană, va fi decorat cu Ordinul NATO „Serviciul Merituos” pentru activitatea în slujba Alianței Nord- Atlantice

Bera Larisa

Publicat

în

Mircea Geoană, va fi decorat cu Ordinul NATO „Serviciul Merituos” pentru activitatea în slujba Alianței Nord- Atlantice Secretarul General Adjunct al NATO, Mircea Geoană, va fi decorat marți, 10 septembrie, cu Ordinul NATO „Serviciul Merituos”, pentru activitatea în slujba Alianței Nord- Atlantice. Citește și: Luptă strânsă pentru Cotroceni: Mircea Geoană, conduce în sondaje cu 21%, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea