Rămâi conectat

Ştirea zilei

Cum se transmite COVID-19, în funcție de mediu. Cele mai importante măsuri de protecție

Ziarul Unirea

Publicat

în

Cum se transmite COVID-19, în funcție de mediu. Cele mai importante măsuri de protecție

Persoanele infectate cu noul SarS-CoV-2 asimptomatice pot transmite ușor virusul dacă nu poartă mască, desigur mai ales în spațiile închise aglomerate și care nu sunt aerisite, potrivit unui grafic publicat de Institutul Național de Sănătate Publică.

Există un risc ridicat de transmitere a virusului de către asimptomatici atunci când este aglomerație, chiar și în aer liber, dacă nu se poartă mască de protecție și dacă oamenii cântă sau strigă.

Cele mai periculoase pentru răspândirea SarS-CoV-2 sunt spațiile închise, aglomerate și neaerisite. De asemenea, tusea sau strănutul, chiar dacă sunt produse de iritații sau alergii, pot exarceba riscul de expunere într-un spațiu interior, indiferent de ventilație, potrivit INSP.

Riscul de transmitere depinde și de perioada de contact cu o persoană infectată, crescând pe măsură ce durata de expunere crește.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO | Misiune a pompierilor din Alba Iulia pentru salvarea a doi pui de pisică căzuți într-o groapă adâncă de 3 metri

Bera Larisa

Publicat

în

FOTO | Misiune a pompierilor din Alba Iulia pentru salvarea a doi pui de pisică căzuți într-o groapă adâncă de 3 metri Duminică, 28 iulie 2024, în jurul orei 17.30,  pompierii din Alba Iulia au avut misiunea de a salva doi pui de pisică care au căzut într-o groapă adâncă de aproximativ 3 metri. Citește […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea