Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Ştirea zilei

FOTO| Județul Alba, protagonistul unui serial documentar pe Netflix. Raven’s Nest, Rimetea dar și Cetatea Alba Iulia, prezente într-un episod dedicat Transilvaniei

Ziarul Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Județul Alba este protagonistul unui episod al unui serial documentar intitulat „Flavours of Romania”. Încă din primele cadre ale episodului, Cetatea Alba Iulia își arată măreția, printr-o filmare aeriană care surprinde întreaga cetate.

În prima parte a episodului, prezentatorul documentarului a vizitat Raven’s Nest, un sat izolat care i-a dat bătăi de cap pentru a ajunge cu motocicleta sa.

„Voiam să văd dacă poveștile erau adevărate și dacă așa-numitul Raven’s Nest, cuib de corb, poate fi un model de urmat pentru turismul rural”, a spus prezentatorul.

După ce a vizitat sătucul, acesta a fost dus la un punct de belvedere unde, prezentatorul, a rămas fără cuvinte văzând peisajul, „mă așteptam la ceva frumos. Dar nu chiar la așa ceva. Suntem în paradis”, a exclamat Charlie, prezentatorul emisiunii.

După vizita unui sat transilvănean, acesta a decis să facă o vizită și unui oraș cu o uriașă încărcătură istorică, unde a aflat mai multe despre investițiile pentru restaurarea cetății, vizitând locurile de maxim interes, și vizionând cunoscuta reconstituire istorică a luptei dintre daci și romani, organizată în fiecare vineri langă Catedrala Romano-Catolică.

Charlie a fost prezent și la schimbul gărzii Cetății Alba Carolina, care se încheie cu salve de tun trase de către gărzile cetății.

„Trebuie să recunosc că e departe de schimbarea gărzii de la Palatul Buckingham, dar e cu mult mai spectaculos. Deși îmi țiuie urechile”, a declarat prezentatorul documentarului.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO: Elevii Școlii de Folk de la Palatul Copiilor, din Alba Iulia, rezultate excelente la concursul „Sunetul Muzicii” din Sibiu: Ce locuri au obținut

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Elevii Școlii de Folk de la Palatul Copiilor, din Alba Iulia, rezultate excelente la concursul „Sunetul Muzicii” din Sibiu: Ce locuri au obținut La Sibiu, în data de 17 mai, a avut loc concursul „Sunetul Muzicii”, la care elevii Școlii de Folk de la Palatul Copiilor din Alba Iulia au reușit să obțină rezultate […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea