Rămâi conectat

Ştirea zilei

Precizări ale SJU Alba Iulia în cazul celor 5 cadre medicale diagnosticate pozitiv cu COVID-19

Ziarul Unirea

Publicat

în

Reprezentanții Spitalului Județean de Urgență (SJU) Alba Iulia au făcut precizări despre cazul celor cinci cadre medicale confirmate pozitiv cu COVID1-19

Tot personalul Spitalului Județean de Urgență (SJU) Alba Iulia este testat pentru diagnosticarea COVID-19, înainte cu o zi de reluarea activității, după terminarea concediului de odihnă. Această măsură internă a fost adoptată pentru prevenirea răspândirii îmbolnăvirilor.

Astfel, în total, au fost testați, la reîntoarcerea din concediul de odihnă, până în prezent, peste 200 de angajați ai SJU Alba Iulia. Dintre aceștia, 4 asistenți medicali și 1 infirmier au fost depistați pozitiv, iar în cazul celorlalți angajați rezultatele testelor au fost negative.

Cele 5 cadre medicale diagnosticate pozitiv nu și-au reînceput activitatea până la primirea rezultatelor și, astfel, nu a existat riscul răspândirii îmbolnăvirilor la nivelul SJU Alba Iulia.

Testele în cazul angajaților se efectuează înainte cu o zi de reîntoarcerea din concediul de odihnă, iar rezultatele se primesc câteva ore mai târziu de la testare. Aceste cazuri au fost depistate în ultimele două săptămâni. Procedura se aplică în cazul concediilor de odihnă mai lungi de o săptămână.

De asemenea, precizăm că toți angajații SJU Alba Iulia sunt testați periodic, la intervale prestabilite de timp, pentru diagnosticarea noului coronavirus SARS-CoV-2 și ori de câte ori situația o impune. Personalul medical care lucrează cu pacienți COVID-19 este testat mai frecvent. În total, de la începutul evoluției pandemiei, s-au efectuat peste 1.000 de teste numai la personalul medical.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Ovidiu Jidveian, artizanul afacerii Parc Residence Alpha constestă arestul preventiv pentru a treia oară la Înalta Curte

Bera Larisa

Publicat

în

Ovidiu Jidveian, artizanul afacerii Parc Residence Alpha constestă arestul preventiv pentru a treia oară la Înalta Curte În data de 24 iulie, a fost înregistrată a treia contestație a lui Ovidiu Jidveian privind prelungirea arestului preventiv cu 30 de zile, la Înalta Curte de Casație și Justiție. Ovidiu Jidveian a fost arestat preventiv pe data […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea