Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Anunț al OMS: Pandemia de coronavirus a fost scăpată de sub control

Unirea Ziarul

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Anunț al OMS: Pandemia de coronavirus a fost scăpată de sub control

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a raportat duminică cea mai mare creştere de până acum a numărului zilnic de persoane infectate cu noul coronavirus, la nivel global. Un vaccin este așteptat acum mai mult ca niciodată.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii – OMS a anunţat că numărul cazurilor de infectare cu coronavirus din întreaga lume a crescut cu peste 294.000 în ultimele 24 de ore, cea mai mare creştere de până acum.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Până acum, s-au înregistrat peste 21 de milioane de cazuri de coronavirus în întreaga lume, potrivit Universităţii Johns Hopkins. Peste 771.000 de oameni au murit.

Dintre ţările afectate, cel mai mare bilanţ l-a înregistrat SUA: peste 5,5 milioane de infectări, 172.000 de decese.

Apel la cooperare globală

În context, OMS a lansat un apel la o mai mare cooperare globală în cadrul eforturilor de dezvoltare a unui vaccin împotriva COVID-19, avertizând împotriva ”naţionalismelor” în acest domeniu, potrivit presei internaționale.

”Economia mondială nu se va putea restabili într-un mod sustenabil decât dacă noul coronavirus este învins peste tot în lume, deci este în interesul naţional al ţărilor să coopereze”, a subliniat şeful OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, într-o declaraţie făcută la sediul organizaţiei din Geneva.

”Cererea excesivă şi competiţia pentru dotarea cu acest preparat generează deja un naţionalism al vaccinurilor şi un risc de umflare a preţurilor.

Este un tip de disfuncţionalitate a pieţei pe care numai solidaritatea globală, investiţiile şi angajamentul în sectorul public îl pot rezolva”, a avertizat directorul OMS.

Nouă dintre vaccinurile testate clinic în lume vor fi disponibile pentru ţări printr-un fond creat în cadrul a ceea ce OMS a numit ‘ACT (Access to COVID-19 Tools) Accelerator’.

Dar acest fond ar mai avea nevoie de încă 31,3 miliarde de dolari, potrivit OMS.

sursa: evz.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

De ce la Paște NU trebuie să urăm ”sărbători fericite” sau ”Paște fericit”?

Unirea Ziarul

Publicat

în

De ce la Paște NU trebuie să urăm ”sărbători fericite” sau ”Paște fericit”? Un episcop ortodox le-a explicat credincioșilor săi de ce nu se urează „Sărbători fericite!” de Învierea Domnului. Preasfinţitul Ambrozie, episcopul Giurgiului, a vorbit despre „păcatul” pe care-l fac unii credincioși în perioada pascală. „Mulţi dintre dumneavoastră v‑aţi împărtăşit cu trupul şi sângele […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea